Fetiţă de patru ani supusă la perversiuni sexuale de tatăl ei. De a fost arestat bărbatul abia după câteva luni

Un bărbat de 53 de ani dintr-o comună din judeţul Iaşi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile fiind incriminat pentru viol. Victimă este fiica sa, de 4 ani.


Procurorii ieşeni instrumentează unul dintre cele mai complicate dosare de viol din istorie după ce un bărbat de 53 de ani a fost pus sub acuzare pentru viol. Complexitatea dosarului este dat de vârsta fragedă a victimei, doar patru ani, dar şi de faptul că aceasta este fiica celui acuzat de viol.

La finele săptămânii trecute, Constantin D., originar dintr-un sat din judeţul Iaşi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către judecători, fiind acuzat de viol şi rele tratamente aplicate minorului.

„Ca situație de fapt, s-a reținut că în cursul anului 2015, în mod repetat, inculpatul și-a obligat fiica minoră în vârstă de 4 ani, la acte sexuale orale ori la alte acte de natură sexuală. Minora se afla în grija tatălui, fiind născută în urma unei relații de concubinaj a inculpatului cu o femeie din aceeași localitate”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Anchetatorii au mai relevat că, n aceeași perioadă, bărbatul a supus minora la rele tratamente în sensul că a lovit-o în repetate rânduri, a scos-o din casă pe timpul nopții, fetița fiind nevoită să doarmă în șanț, nu i-a asigurat hrană, îmbrăcăminte și îngrijirea corespunzătoare.

Ancheta, una anevoioasă

Victima a fost preluată din familie încă din august 2015, în prezent aflându-se în plasament familial.
„În tot acest timp organele judiciare au asigurat buna desfăşurare a instrucţiei penale, administrând probele necesare pentru aflarea adevărului şi lămurirea împrejurărilor în care se presupune că au fost comise agresiunile sexuale, precum şi faptele ce pot fi subsumate infracţiunii de rele tratamente”, au mai precizat anchetatorii.

Aceştia au precizat că audierea copilului victimă, cu respectarea tuturor garanţiilor de procedură, a putut fi realizată abia la sfârşitul lunii ianuarie 2016, în coordonare cu psihologul clinician, întârzierea fiind generată de factori obiectivi precum: vârsta fragedă; riscul re-victimizării; starea de şoc traumatic, privite ca elemente care au împiedicat comunicarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.