Al doilea fugar basarabean, capturat în celălalt capăt al țării. Cum încerca evadatul să fugă din România

Al doilea fugar basarabean, capturat în celălalt capăt al țării. Cum încerca evadatul să fugă din România

Polițiștii de frontieră din Oradea l-au prins pe cel de-al doilea deținut din Iași care a evadat pe 16 martie din curtea Palatului Justiției, în timp ce încerca să iasă ilegal din România prin punctul vamal Borș. Ion Țîgănescu, 39 de ani, voia să treacă prin punctul vamal Borș, printre automarfare.

Polițiștii au precizat într-un comunicat că, în momentul reținerii, acesta s-a legitimat cu un document care aparținea altei persoane și a fost recunoscut.

Acesta a fost prins astăzi, 26 martie, la ora 01.00, încercînd să se treacă neobservat, pe jos, printr-o coloana de automarfare, iar la legitimare nu a putut să își justifice prezența în zona și a încercat să evite formalitățile vamale.

„Poliţiştii de frontieră l-au reţinut, iar în urma legitimării, acesta a prezentat un permis de rezidenţă portughez, eliberat pe numele unui cetăţean din R. Moldova. Lucrătorii noştri au constata că persoana prezentă în punct nu este una şi aceeaşi cu cea din fotografia documentului, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul sectorului, pentru verificări“, au precizat polițiștii de frontieră într-un comunicat.

În urma cercetărilor s-a determinat că persoana respectivă era Ion Țîgănescu care a evadat din curtea Curții de Apel Iași.

Acesta este cercetat acum pentru fals privind identitatea și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat și a fost predat unui echipaj al IPJ Bihor pentru a se pune în executare mandatul de arestare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.