Al-Qaida plănuia asasinarea Papei Francisc în Filipine. Reacţia Suveranului Pontif

Suveranul Pontif a evocat riscul de a fi vizat de un atentat, admiţând că se teme de durere fizică, pe fondul dezvăluirilor potrivit cărora reţeaua teroristă Al-Qaida plănuia asasinarea şefului Bisericii Catolice în cursul vizitei acestuia în Filipine, scrie presa italiană, citată de Mediafax.

Potrivit site-ului Abruzzo24ore.tv.it, reţeaua teroristă Al-Qaida plănuia să îl omoare pe Papa Francisc în cursul vizitei acestuia în Filipine, în ianuarie. Şeful poliţiei filipineze, Getulio Napenas, a dezvăluit că Al-Qaida pregătise, în colaborare cu organizaţia teroristă Marwan, un atac cu bombă care urma să aibă loc în Centrul istoric al oraşului Manila pe 18 ianuarie. Atacul, care urma să fie comis pe strada Kalaw din Manilla, a fost dejucat de autorităţile filipineze. Papa Francisc a trecut pe strada Kalaw în drum spre Parcul Rizal, unde a oficiat o slujbă în prezenţa a şapte milioane de credincioşi.

În acest context, Papa Francisc a evocat posibilitatea de a fi vizat de un atentat, spunând că se teme de durerea fizică.

“Eu mă las în voia lui Dumnezeu. L-am rugat pe Dumnezeu să aibă grijă de mine. Dar, dacă voia Lui este să mor ori să mi se întâmple ceva, L-am rugat un favor: să nu simt durere. Pentru că mie îmi este foarte teamă de durerea fizică”, i-a spus Papa Francisc preotului argentinian Jose Maria di Paola, conform ziarului La Carcova di Buenos Aires, citat de publicaţia italiană L’Avvenire.

Papa Francisc a efectuat o vizită în Filipine în perioada 16-18 ianuarie 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.