Tiberiu Brailean a murit

Ancheta din cazul medicului Brăilean: doctorul de gardă de la „Parhon” a fost demis

Doctoriţa de gardă din noaptea în care profesorul Tiberiu Brăilean a ajuns la spital a fost demisă de către reprezentanţii Spitalul „C.I. Parhon”


Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a finalizat ancheta în cazul decesului profesorului universitar Tiberiu Brăilean, cel care a aşteptat în jur patru, în spital, până să i se pună un diagnostic. Reprezentanţii DSP au concluzionat că doctoriţa de gardă din noaptea în care cadrul didactic de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” a ajuns la spital a “temporizat excesiv pacientul în încercarea de a pune un diagnostic precis”. Medicul în cauză, Ana Maria Georgiana Năstase nu ar fi respectat protocoalele interne ale Spitalul “C.I. Parhon” din Iaşi şi nu a luat legătura “în timp util” cu un medic primar sau cu şeful clinicii pentru a obţine un diagnostic.

Cronologia umilinţei din spital

Tiberiu Brăilean a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul “Parhon” miercuri dimineaţă, în jurul orei 2.00. Medicul Georgiana Năstase a efectuat monitorizarea clinică a profesorului. Abia la ora 6.00 reprezentanţii unităţii sanitare au solicitat un consult cardiologic iar la ora 7.33 a fost transportat la Spitalul de Urgenţă “Sfântul Spiridon”, unde a fost internat în stare gravă. Jumătate de oră mai târziu Brăilean a suferit un stop cardiorespirator şi a fost transferat la Terapie Intensivă în comă.

Cazul profesorului Brăilean i-a determinat pe reprezentanţii DSP să constituie o comisie la care vor participa managerii şi directorii medicali de la unităţile sanitare din Iaşi, în cadrul căreia se vor “evalua, din nou, protocoalele de colaborare încheiate între unităţile sanitare din judeţul Iaşi, urmând ca în aproximativ două săptămâni, să se identifice măsuri suplimetare ce urmează a fi incluse în aceste protocoale pentru ca asemenea tip de incidente să fie evitate.

Tiberiu Brăilean a murit la 56 de ani, el fiind suferind de obezitate şi diabet zaharat. Profesorul a predat la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor iar în trecut a fost consilier local.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.