Angajatul unui service IT din Iaşi a dus la amanet telefoanele şi laptopurile pe care trebuia să le repare

Un bărbat din Iaşi este cercetat de Poliţie după ce a dus la o casă de amanet cel puţin 35 de telefoane, laptopuri sau console PlayStation pe care ar fi trebuit să le repare. Ieşeanul a plecat ulterior din ţară.

Răzvan A. este acuzat de delapidare el fiind reclamat autorităţilor chiar de fostul patron, în urma depunerii a zeci de reclamaţii la sediul societăţii. Angajatul nu a putut fi tras până acum la răspundere întrucât ar fi plecat din ţară la scurt timp după ce a lăsat la amanet bunurile pe care trebuia să le repare.

Şeful său, proprietar al unui service IT din Alexandru, a depus plângerea la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi în luna februarie a anului trecut. Potrivit documentului, consultat de NewsPro, Răzvan A. ar fi înstrăinat cel puţin 35 de bunuri primite de la clienţi pentru a le repara. Pe lista acestora se află telefoane de ultimă generaţie, cum ar fi iPhone 5, dar şi console PlayStation sau laptopuri.

Cei mai mulţi bani obţinuţi de angajatul service-ului IT au fost 800 de lei, pe care i-a primit pentru un laptop Asus. În plângerea depusă la Poliţie se mai arată că ieşenii care îşi lăsaseră bunurile pentru a fi reparate au început să vină la sediul societăţii pentru a-şi primi electronicele înapoi, moment în care patronul a aflat ce făcuse subalternul său. De asemenea, în plângere se mai arată că angajatul ar fi obţinut un total de 11.000 de lei din amanetarea bunurilor pe care trebuia să le repare.

Patronul mai spune în documentul citat că un angajat de la casa de amanet la care Răzvan A. a lăsat bunurile venea frecvent la service-ul IT pentru a întreba de angajatul fugar. Acesta s-ar afla acum în Anglia. „Din păcate cecetările din acest dosar stagnează dar am încredere că până la urmă organele de anchetă o să-şi facă datoria urmând ca persoana în cauză să fie trimisă în judecată”, a spus pentru NewsPro avocatul Răzvan Huţanu, reprezentantul proprietarului service-ului IT.

Dacă ţi-a plăcut articolul urmăreşte NewsPro pe Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.