Sabin Şerban, de 18 ani, era elev la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi şi, potrivit relatărilor apropiaţilor, avea rezultate foarte bune la învăţătură. Sabin se afla de unul singur acasă, vineri după-amiază, părinţii săi fiind la serviciu.

Înainte de ora 18.00, tatăl său, despre care cotidianul local Ziarul de Iaşi susţine că e ofiţer al Serviciului Român de Informaţii, a venit acasă şi, pe holul apartamentului, l-a descoperit pe băiat fără suflare, cu un cuţit înfipt în spate.

Bărbatul a sunat la 112 iar la faţa locului au ajuns atât reprezentaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi cât şi salvatori de la SMURD. Rănile suferite de adolescent au fost prea puternice şi acesta nu a mai putut fi salvat.

Oamenii legii au început căutările posibilului criminal încă din seara de vineri, efectuând verificări în zona în care locuia victima, respectiv strada Sarmisegetusa, din Dacia. Până la momentul redactării acestei ştiri, anchetatorii nu furnizaseră informaţii cu privire la suspect.

Decesul lui Sabin i-a întristat pe cei care l-au cunoscut, stârnind valuri de reacţii, în special pe reţelele sociale. „Când se usucă un pom, sădeşti altul, dar când se stinge viaţa unui copil..nu poţi decât să-l plângi! Nu te vom uita niciodată dragul nostru fin, Serban Sabin! Ai fost şi vei ramane mereu în sufletul meu…cel mai deştept copil”, a scris, pe Facebook, naşul adolescentului.

Alte persoane, cel mai probabil apropiate familiei, au cerut pe grupurile de Facebook mai mari, din Iaşi, informaţii despre posibile persoane care să îl fi văzut în cursul zilei de ieri pe Sabin Şerban. Trupul neînsufleţit al acestuia a fost transportat la Institutul de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei.