Avocat ieşean din dosarul violatorilor: “Să mulţumim că s-a scos pedeapsa cu moartea, altfel se ajungea şi la această soluţie”

Apărătorii violatorilor din Văleni, condamnaţi în urmă cu două zile la pedepse de închisoare cu executare, s-au declarat “sideraţi” de sentinţa Judecătoriei Vaslui, considerând că magistraţii din judeţul moldovean i-ar fi condamnat pe tineri fără a avea probe.

Apărătorul lui Silviu Burada (21 de ani), considerat de procurori ca fiind capul răutăţilor din acest dosar, cel care a racolat-o pe fata de 18 ani, susţine că judecătorii s-au lăsat influenţaţi de presiunea mediatică din acest caz precizând că va ataca soluţia cu apel.

“Trebuie să mulţumim celor din 1989, că după Revoluţie a fost înlăturată pedeapsa cu moartea, că altfel se ajungea şi la soluţia aceasta. Sunt siderat de soluţia în sine dar mai ales de faptul că nu există niciun fel de motive serioase pentru care s-a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestului. Practic s-a îndreptat o greşeală a procurorilor care nu au făcut contestaţie în momentul înlocuirii arestulului preventiv”, a precizat Bogdan Luca, avocat în Baroul Iaşi, apărătorului lui Silviu Burada.

Avocatul s-a referit la decizia din primăvară a Judecătoriei Vaslui, de eliberare din arest preventiv a trei dintre cei patru violatori, în urma căreia procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui nu au formulat contestaţie. De asemenea, Bogdan Luca a mai arătat că, în timpul procesului, victima din acest dosar s-ar fi constituit parte civilă cu câte 10.000 de lei împotriva fiecărui inculpat, iar doi dintre aceştia au fost de acord să îi achite daune solicitate. Aşa s-a ajuns ca instanţă să stabileasca plata unor despăgubiri de 50.000 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.