Deputatul Anghel Stanciu, şase luni de închisoare după ce şi-a angajat fiul la biroul parlamentar

Parlamentarul ieşean Anghel Stanciu (PSD) a fost condamnat luni seară, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României (ÎCCJ) la şase luni de închisoare cu suspendare după ce a fost găsit vinovat de conflict de interese.


Judecătorii de la ÎCCJ au mai stabilit ca Anghel Stanciu să achite 3.000 de lei către statul român, drept cheltuieli judiciare. Deputatul ieşean are dreptul de a contesta decizia luată de instanţă, el fiind al treilea parlamentar din Iaşi care primeşte o pedeapsă similară după ce şi-a anhajat rudele la biroul parlamentar.

Dosarul penal instrumentat împotriva parlamentarului ieşean are la bază un raport al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Stanciu a fost trimis în judecată în 2013 de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de casaţie şi Justiţie a României. Potrivit procurorilor, “inculpatul Stanciu Anghel, în calitate de deputat în cadrul Parlamentului României, a încheiat cu fiul său două contracte civile prin care acesta din urmă a fost angajat în perioada 2007-2011 în cadrul biroului său parlamentar, contracte în baza cărora s-a realizat în mod direct un folos material pentru fiul său în cuantum de 38.945 lei”.

“Totodată, inculpatul, în aceeaşi calitate, a încheiat cu nora sa un contract civil, angajând-o în perioada 2008-2011 în cadrul biroului său parlamentar, activitate în urma căreia aceasta a realizat un folos material în cuantum de 26.934 lei”, mai arătau procurorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.