Nichita pleacă la DNA București

DNA a descins cu mascaţii la Primăria Iaşi şi la vila primarului. Cronologia zilei

Jandarmi la Nichita

Jandarmi la Nichita

Mai multe percheziţii sunt efectuate în dimineaţa zilei de joi, 30 aprilie, la Primăria Municipiului Iaşi dar şi la mai multe instituţii publice.

UPDATE Şeful Poliţiei Locale, Liviu Hliboceanu, dar şi şeful serviciului de urbanism, Ştefan Avîrvarei, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. 

UPDATE Gheorghe Nichita a ajuns la sediul DNA acolo unde urmează a fi audiat.

UPDATE Averea primarului Nichita: Detalii AICI

UPDATE Alte trei persoane angajate în Primăria Iaşi au fost ridicate de procurorii DNA şi duse la audieri la Bucureşti, Este vorba de Eugen Chişcă, fostul şofer personal a lui Nichita, Dumitru Tomorug, directorul general al Direcției Tehnice și Investiții de la Primărie, şi Adina Samson. De asemenea, Liviu Hliboceanu a ajuns la sediul DNA Bucureşti unde urmează a fi audiat.

UPDATE   Gheorghe Nichita a fost ridicat de mascați de la vila sa și dus la audieri la București. Și șeful Poliției Locale, Liviu Hliboceanu, a fost dus la audiere în capitală.

UPDATE   Ștefan Avîrvarei, șeful Biroului Control Urbanism, unul dintre oamenii despre care sursele judiciare au precizat că ar fi implicați în operațiunile de filaj de care este suspectat Gheorghe Nichita, a fost adus de mascați la sediul Poliției Locale din Bularga, alături de procurori, în vederea efectuării mai multor percheziții.

UPDATE   Gheorghe Nichita este acuzat că se folosea de angajați ai Poliției Locale ca de proprii săi detectivi pentru a organiza filaje. Detalii aici.

UPDATE   Procurorii au găsit droguri în locuința unui șef din Primărie în urma perchezițiilor. Detalii aici.

Vilă Nichita mascați

Mascații de la vila lui Nichita

UPDATE   Conform primelor informații, primarul este suspectat de abuz în serviciu și că ar fi folosit diverse servicii ale Poliției Locale în interesul propriu.

UPDATE   La sediul Primăriei este blocat sectorul administrativ și cabinetul primarului. Nimeni nu iese și nimeni nu intră de acolo, acțiunea procurorilor durând deja mai bine de trei ore. La vila lui Gheorghe Nichita a ajuns și decanul Baroului Iași, Marius Striblea.

UPDATE  Surse din Primărie au precizat pentru NewsPro, că, până la acest moment, activitatea din Primărie este blocată. La fel şi activitatea de la sediul Poliţiei Locale precum şi la punctul de lucru al acestei instituţii din zona CUB. Primarul Gheorghe Nichita a solicitat prezenţa unui avocat, care se îndreaptă spre locuinţa sa.

UPDATE   Percheziţii ar avea loc şi la domiciliu şefului Poliţiei Locale, Liviu Hliboceanu. La sediul Poliţiei Locale au ajuns două dube ale Jandarmeriei. Angajaţii Primăriei care nu ajunseseră la sediu până la sosirea mascaţilor nu mai pot intra în clădire. 

UPDATE Surse din Primărie au precizat pentru NewsPro că percheziţiile ar avea loc în corpul A al Primăriei. Mascaţii ar fi ajuns la sediul instituţiei în jurul orei 7

Printre instituţiile la care ar mai avea loc percheziţii, potrivit unor surse judiciare, s-ar număra Poliţia Locală din oraş. De asemenea, potrivit aceloraşi surse, percheziţii ar avea loc şi la domiciliu primarului Gheorghe Nichita.

vila nichita

“În cursul zilei de 30 aprilie 2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 21 locaţii situate în judeţul Iaşi, din care trei sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice”, au precizat reprezentanţii DNA.

Nichita este primar din partea PSD din 2003 şi pe numele său au fost înaintate mai multe plângeri penale de-a lungul timpului.

Citește și:

Filajele primarului din Iași. Procurorii DNA spun că Gheorghe Nichita se folosea de polițiștii locali pentru a urmări mai multe persoane

Procurorii DNA au găsit droguri la locuința adjunctului Poliției Locale în perchezițiile demarate joi dimineață la Iași, fiind vizat și primarul Gheorghe Nichita

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.