Calul troian din PNL Iaşi. La un pas să fie exclus din partid, deputatul Crăciunescu se dezice de partid şi vrea pensie specială

Filiala judeţeană a PNL Iaşi a precizat public că nu susţine declaraţiile deputatului Grigore Crăciunescu, cel care a declarat că va vota proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor.

Reacţia PNL Iaşi a venit urmare a unei declaraţii a deputatului Grigore Crăciunescu în care spunea că “nimeni nu îi poate spune cum să voteze”.

„Eu voi vota pentru acest proiect, votul este individual şi nimeni nu-mi poate spune cum să votez. Doamna Alina Gorghiu, îi respect punctul de vedere, e preşedinta mea, dar nimeni nu-mi poate spune mie cum să votez. Votul nu e imperativ, la comanda cuiva”, a spus Crăciunescu, pentru Gândul.

Citeşte şi:  EXCLUSIV Tensiuni în PNL Iaşi din cauza noilor reguli privind membrii certaţi cu legea. Doi membri importanţi sunt pe făraş

Declaraţia i-a nemulţumit pe reprezentanţii PNL Iaşi, care au precizat în cursul de joi că se dezic de afirmaţiile lui Crăciunescu. “Poziţiile publice ale domnului deputat Grigore Crăciunescu referitoare la pensiile speciale pentru parlamentari nu angajează filiala PNL Iaşi. Opţiunea politică a PNL este de a nu susţine acest proiect de lege dacă el va fi adus în dezbaterea Parlamentului”, au precizat reprezentanţii PNL.

Potrivit informaţiilor NewsPro, Grigore Crăciunescu şi-a atras, în ultima perioadă, foarte multe critici din partea colegilor din PNL Iaşi. Deputatul de Paşcani s-a declarat în şedinţele proprii nemulţumit de noile norme ale partidului privind sancţionarea membrilor care au probleme cu legea. Crăciunescu este unul dintre mebrii PNL Iaşi care ar putea fi exclus din partid din cauza acestor probleme.

Crăciunescu este condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare după ce a fost găsit vinovat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României pentru fapte ce ar fi fost comise în perioada în care era primar al municipiului Paşcani.

Decizia din cazul lui Crăciunescu nu este definitivă. Dacă soluţia va rămâne definitivă, Crăciunescu va trebui suspendat din partid întrucât noile norme interne al partidului prevăd că persoanele condamnate în PRIMĂ instanţă primesc această sancţiune.

Contactat de NewsPro, la scurt timp după stabilirea modului de sancţionare a persoanelor certate cu legea, Grigore Crăciunescu a declara că decizia este una “justă şi corectă”. “Aici nu e vorba de Crăciunescu. Fiecare va răspunde pentru ce a făcut. E o hotărâre înţeleaptă”, declara Crăciunescu pentru NewsPro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.