VIDEO Ce riscă poliţiştii care i-au scăpat de sub supraveghere pe infractorii care au evadat

Noul Cod Penal conţine o infracţiune care se aplică celor trei poliţişti care i-au scăpat de sub supraveghere pe basarabenii care au evadat la scurt timp după ce au fost scoşi din Curtea de Apel Iaşi.

Poliţiştii de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui care păzeau basarabenii fugari de la Curtea de Apel Iaşi riscă să facă puşcărie. În noul Cod Penal a fost introdus un articol un care se precizează, explicit, ce riscă organele de lege care, din culpă, pierd de sub supraveghere pe deţinuţi sau pe arestaţi. Infracţiunea, denumită înlesnirea evadării, se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la doi ani. “Înlesnirea evadării, săvârşită din culpă, de către o persoană care avea îndatorirea de a-l păzi pe cel evadat, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani”, se arată în Codul Penal.

Mai multe detalii despre acest caz:  Prison Break, varianta de Iaşi. Cum au scăpat de sub nasul poliţiştilor doi infractori

Cei trei agenţi de Poliţie care îi escortau pe Ion Nica şi Ion Ţîgănescu sunt în prezent în vizorul autorităţilor, ei fiind cercetaţi pe linie administrativă şi de către şefii lor de la Vaslui

Din imaginile de pe camerele de supraveghere reiese clar că, la ieşirea din incinta instanţei, nici Nica, nici Ţîgănescu nu aveau cătuşe pe mâini. Tot din imagini reiese că primul care a fugit a fost Ion Nica, acesta sărind poarta şi luând-o la fugă în direcţia parcării exterioare a Palatului de Justiţie. Ulterior, Ţîgănescu, după un moment de uluială, s-a văzut singur şi a rupt-o şi el la fugă.

Dacă Ion Nica a fost prins la o zi după evadare Ion Ţîgănescu nu a fost încă prins.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.