Cinci afgani şi un iranian, găsiţi înghesuiţi într-o maşină la Iaşi

Trei persoane au fost reţinute la Iaşi fiind suspectate de trafic de migranţi. Acestea au fost prinse în flagrant după ce au introdus în ţară cinci afgani şi un iranian. Gruparea era condusă de o persoană dată în urmărire generală.

Procurorii de la crimă organizată din Iaşi şi poliţiştii de frontieră au destructurat o grupare transfrontalieră specializată în trafic de migranţi. Trei persoane au fost reţinute la Iaşi fiind suspectate că ar fi lucrat la comanda unui interlop cunoscut în municipiul moldovean, condamnat la 12 ani de închisoare pentru trafic de ţigări şi dat în prezent în urmărire generală. Anchetatorii i-au prins pe Adrian Voica, Mihail Manic şi Tudor Sîrbu la scurt timp după ce au introdus în România cinci cetăţeni afgani şi unul iranian. Flagrantul a avut loc acum două zile, în municipiul Iaşi, procurorii ridicându-i pe cei doi suspecţi şi aflând că lucrează la comanda interlopului Marian Chirilă Plugaru.

Cât costă “viza” către Occident

Autorităţile susţin că imigranţii au fost racolaţi de traficanţi de pe teritoriul Republicii Moldova, pentru a fi transportaţi în Uniunea Europeană cerându-li-se între 1.000 şi 4.000 de euro. Trei dintre aceştia erau copii. În urmă cu două zile, o maşină înregistrată în Iaşi, în care se aflau înghesuiţi cei şase imigranţi, a intrat prin zona Răducăneni în România şi a fost oprită în municipiul Iaşi, acolo unde procurorii au intervenit atunci când traficanţii făceau “transferul” străinilor într-o maşină cu numere de Bulgaria. Procurorii au aflat că migranţii urmau să fie transportaţi către frontiera de Vest. “Asupra membrilor grupului şi în autoturisme au fost descoperite 14 telefoane mobile, diferite înscrisuri în legătură cu cauza, precum şi diverse sume în bani (9.550 euro, 1.450 dolari SUA, 310 lei şi 5.000 lei R. Moldova). Mijloacele de transport, în valoare de 9400 euro şi bunurile descoperite au fost ridicate în vederea confiscarii”, au precizat autorităţile ieşene.
Procurorii DIICOT ieşeni au mai precizat că interlopul Marian Chirilă Plugaru, urmărit general în prezent, ar fi pus pe picioare reţeaua de trafic de migranţi în luna septembrie. Plugaru nu a fost, însă, identificat până în prezent. Cei trei români reţinuţi au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.