Cine este noul şef al instituţiei care va împărţi fondurile europene în zona Moldovei

Miercuri, 25 martie 2015, începând cu ora 11.00, s-a desfășurat la sediul ADR Nord-Est din str. Lt. Drăghescu nr. 9, Piatra Neamț, concursul pentru ocuparea postului vacant de Director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

Comisia de concurs a fos compusă din președinții celor șase consilii județene ale Regiunii Nord-Est (Dl Cristian Adomniței – CJ Iași, Dl Constantin Iacoban – CJ Neamț, Dl Dragoș Benea – CJ Bacău, Dl Gheorghe Sorescu – CJ Botoșani, Dl Cătălin Nechifor – CJ Suceava și Dl Dumitru Buzatu – CJ Vaslui).

Pentru acest concurs au fost depuse două dosare de candidatură, respectiv al domnului Asandei Vasile şi al domnului Stoide Radu Lucian.

Membrii Comisiei de concurs, împreună cu secretarul comisiei de concurs, au verificat anterior, conform Regulamentului de concurs, dosarele depuse şi au stabilit că domnul Stoide Radu Lucian nu are dosarul complet întocmit. Candidatului Stoide Radu Lucian i s-a adus la cunoștință acest aspect și i s-a pus în vedere ca, până cel târziu la data desfășurării concursului de angajare, să-și completeze dosarul cu documentele solicitate. Domnul Stoide Radu Lucian nu și-a completat dosarul de participare la concurs și nici nu s-a prezentat la examen. În aceste condiții, Comisia nu a validat participarea la concurs a domnului Stoide Radu Lucian.

Examenul s-a derulat pe parcursul a două ore și a constat în analiza CV-ului, susținerea proiectului de management și interviu din tematica și bibliografia de concurs. După desfășurarea tuturor probelor, Comisia de concurs a deliberat și l-a declarat admis pe Dl Vasile Asandei.

Vasile Asandei este licențiat în științe juridice al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Drept și are un masterat în Medierea conflictelor în drept, la Universitatea „Titu Maiorescu” din București, este angajat al ADR Nord-Est din anul 2001 și membru al echipei de management, în calitate de Director al Direcției Juridic și Resurse Umane, din anul 2004.

S-a stabilit ca în data de 22 aprilie 2015 să aibă loc ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, prilej cu care Comisia de concurs va înainta propunerea de numire în funcţia de Director general al ADR Nord-Est a Domnului Vasile Asandei.

De asemenea, președinții celor șase consilii județene au agreat dezvoltarea unei structuri regionale dedicate activității de promovare a regiunii, care va funcționa în cadrul ADR Nord-Est, și va beneficia de alocarea unor resurse financiare corespunzătoare pentru aceasta.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.