Corporatiștii din Iași și-au făcut partid și vor să câștige Primăria Iași

Formaţiunea politică „Pentru Iaşi” a anunţat în cursul zilei de duminică participarea la alegerile locale din acest an, desemnând un manager din piaţa IT, reprezentant de-a lungul anilor în mai multe companii multinaţionale, candidat pentru funcţia de primar.


Un grup de persoane din domeniul privat s-au constituit la Iaşi într-un partid şi anunţă că încearcă să câştige Primăria Iaşi printr-o altfel de politică. Pentru Iaşi a apărut ca formaţiune civică din toamna anului trecut şi, în momentul de faţă, are pe rolul instanţelor din Bucureşti o solicitare de înregistrare ca partid politic.

Format din specialişti în diferite domenii de activitate, în special corporatişti, Pentru Iaşi a anunţat în cursul zilei de duminică, 31 ianuarie, echipa care va participa la alegerile locale din acest an.
Andrei Postolache (foto jos), manager în domeniul IT, este propunerea formaţiunii pentru funcţia de primar. În vârstă de 36 de ani, Postolache susţine că partidul pe care îl conduce va încerca să impună un nou tip de politică la Iaşi, aplicată mai mult înspre interesul cetăţenesc decât spre bunăstarea membrilor partidului.
„Oraşul acesta a fost ţinut captiv unor interese corupte, încât a ajuns să fie condus acum doar de interimari-nu avem primar, nu avem preşedinte al Consiliului Judeţean. Ne-ar fi fost uşor să stăm deoparte. Dar cum să priveşti nepăsător de pe margine sărăcirea premeditată a oraşului pe care îl iubeşti? Ştim ce a fost oraşul nostru cândva şi ne uităm cu tristeţe la ce a ajuns”, spune Andrei Postolache. Tânărul are o experienţă de peste 10 ani în posturi de conducere în diferite companii multinaţionale.
Alături de Postolache, lista preliminară a persoanelor care vor candida pentru funcţia de consilier local este completată de:
  • Mihai Lupu – cercetător ştiinţific la Academia Română, în cadrul Institutului de Ştiinţe Economice şi Sociale „Gh. Zane” din Iaşi şi avocat în cadrul Baroului Iaşi (candidat la Consiliul Local Iaşi)
  • Sînziana Bălţătescu – economist, lector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, specialist în domeniul educaţiei parentale (candidat la Consiliul Local Iaşi)
  • Claudiu Florea – specialist în marketing, membru fondator al Fundaţiei Comunitare, actualmente ocupă o poziţie de conducere într-o companie olandeză din domeniul financiar (candidat la Consiliul Local Iaşi)
  • Dan Zaharia – economist, consultant de management, promotor la nivel internaţional al Iaşului ca pol al industriei IT, fondator al Donor.ro, primul motor de căutare donatori de sânge din România (candidat la Consiliul Local Iaşi)
  • George Ţăranu – cadru didactic la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, a adus în regiunea de Nord-Est conceptul de locuinţă ecoeficientă, fiind şi primul locatar al unei case de acest gen din judeţul Iaşi (candidat la Consiliul Local Bârnova)
Potrivit propriei prezentări, Pentru Iaşi „propune o serie de proiecte curajoase, care ar scoate Iaşul din amorţeala ultimilor 20 de ani şi ar revigora economic zona. Acestea includ crearea a 20.000 de locuri de muncă, transformarea oraşului într-un pol de resursă umană înalt calificată şi regenerarea urbană a oraşului printr-un proiect cultural de anvergură (cum ar fi aducerea unei filiale Guggenheim la Iaşi)”

Pe site-ul propriu, Pentru Iaşi propune ieşenilor o listă de şapte proiecte pe care partidul şi le propune să le aplice în cazul în care va ajunge să câştige Primăria Iaşi.

1. 20.000 de locuri muncă până în 2020 
2. 500 antreprenori locali de viitor 
3. Competenţă şi eficienţă în administraţie 
4. Transport urban inteligent şi eficient 
5. Iaşi, cel mai politicos oraş din România 
6. Efectul Guggenheim la Iaşi 
7. Capitala informaticii 
„Nu ne jucăm de-a politica. Suntem aici pentru a câştiga. Studiile arată că oamenii nu mai vor candidaţi din actualul sistem politic, ci îşi doresc oameni noi, curaţi. În acelaşi timp este nevoie de o nouă politică, a proiectelor curajoase, cu o viziune integrată asupra dezvoltării acestui oraş. Împreună cu ieşenii, vom transforma Iaşul în oraşul în care vrem să trăim”,
Andrei Postolache, liderul partidului „Pentru Iaşi”
Până la acest moment, în Iaşi, din partea partidelor tradiţionale şi-au mai anunţat candidaturile Marius Bodea, director al Aeroportului, din partea PNL şi Mihai Chirica, primar interimar al oraşului, din partea PSD.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.