Crima din Parcul Copou, comisă după o ceartă pe Facebook. Eduard Perju a recunoscut că a premeditat fapta

Tânărul de 16 ani care a ucis o adolescentă în Parcul Copou din Iaşi, la finele lunii februarie, a fost trimis ieri în judecată de procurorii ieşeni. Eduard Perju este acuzat de omor calificat şi, potrivit rechizitoriului, acesta a mărturisit în timpul audierilor că şi-a premeditat crima comisă asupra Dianei Gugulica (16 ani). În prezent, minorul se află în arest preventiv şi, potrivit legislaţiei, riscă până la 15 ani de detenţie într-un centru de reeducare pentru minori.

În ceea ce priveşte povestea din spatele tragediei, procurorii menţionează în rechizitoriu că Eduard Perju şi Diana Gugulică au început o relaţie din vara anului 2013, pe durata acesteia cei doi despărţindu-se de mai multe ori. Ultima despărţire a fost în luna decembrie a anului 2014. Pe 27 februarie, cu o zi înainte de crimă, adolescenţii au avut o discuţie tensionată pe Facebook stabilind ca a doua zi să se întâlnească în Parcul Copou. ”Potrivit propriilor declaraţii, inculpatul a luat hotărârea de a ucide victima, sens în care în dimineaţa zilei de 28.02.2015 a căutat în autoturismul tatălui său un obiect apt să conducă la rezultatul dorit. A găsit un colier din plastic dur folosit în mod obişnuit la fixarea capacelor auto, iar la ora 13,30 având asupra sa acest obiect, s-a îndreptat spre Parcul Copou”, au precizat procurorii.

Cei doi adolescenţi s-au întâlnit la ora 15.05, în faţa parcului, unde au început să se certe şi s-au îndreptat în zona din spate. S-au oprit într-un loc retras şi necirculat, unde se afla o bancă. “La un moment dat, inculpatul a susţinut că avea un cadou să-i ofere, cerându-i victimei să închidă ochii şi să-şi ridice părul. Minora s-a conformat, împrejurare în care, cu o singură mişcare, inculpatul i-a înfăşurat colierul în jurul gâtului şi l-a strâns. Simţind că se sufoca, minora a încercat să se elibereze şi să se agaţe cu mâna stângă de capul inculpatului, reuşind însă să-i producă trei excoriaţii faciale”,au mai precizat anchetatorii.

Ulterior, Eduard a fugit din parc iar o trecătoare a zărit-o pe Diana şi a sunat la 112. Echipajul medical nu a mai putut face nimic pentru a o salva pe tânără.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.