Criminalul din Parcul Copou a ajuns din nou în faţa judecătorilor. Ce a decis justiţia în cazul lui Eduard Perju

Adolescentul Eduard Perju, de 16 ani, s-a prezentat în cursul zilei de miercuri, 25 martie, la Tribunalul Iaşi, unde s-a judecat prelungirea arestării sale preventive.


După o şedinţă scurtă, Tribunalul a decis să prelungească arestarea emisă pe numele lui Eduard Perju. Dacă soluţia va rămâne definitivă, adolescentul-criminal va rămâne pentru cel puţin încă o lună în spatele gratiilor.

Eduard Perju se află în arest de aproape o lună, perioada în care a fost expertizat de mai multe ori de o echipă a Institutului de Medicină Legal din Iaşi, Până ieri, expertiza psihiatrică din cazul său nu era încă finalizată. Documentul urmează să ajungă pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, instituţie care instrumentează dosarul. În funcţie de rezultate, anchetatorii vor dispune dacă Perju va fi sau nu trimis în judecată.

Citeşte şi:

FOTO Olimpica ucisă în Copou a fost înmormântată pe muzică de fanfară. Mama fetei: „Doamne, fă o minune şi strânge toţi criminalii din lume”

Olimpică asasinată în Parcul Copou. Unde erau poliţiştii locali? Grumeza se bâlbâie în explicaţii

Adolescentul care şi-a ucis iubita în Parcul Copou a fost arestat pentru 30 de zile

Criminalul din Parcul Copou, internat la Spitalul de Psihiatrie. Avocaţii săi încearcă să-l scape de puşcărie

O eventuală clasare a dosarului ar putea fi dată în cazul în care specialiştii vor descoperi că adolescentul nu a avut discernământ în momentul comiterii faptei. Reamintim că acesta a recunoscut, în cadrul audierilor, faptul că a ucis-o pe Diana Gugulică (16 ani). Cei doi au fost iubiţi iar Eduard era gelos pe adolescentă după ce aceasta ar fi început să se vadă cu un alt băiat. La finele lunii februarie, Eduard a chemat-o pe Diana în Parcul Copou, acolo unde a strangulat-o cu un colier din plastic, de tipul celor folosite la capacele de la roţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.