Criminalul din Parcul Copou, internat la Spitalul de Psihiatrie. Avocaţii săi încearcă să-l scape de puşcărie

Tânărul de 16 ani care a sugrumat-o pe adolescenta Diana G. a fost internat joi la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi, acolo unde a fost expertizat psihiatric. Avocaţii săi spun că dacă acesta va fi găsit fără discernământ Eduard Perju ar putea scăpa de arest.

Eduard Perju a fost supus unei expertize psihiatrice la Institutul de Psihiatrie Socola de către o comisie de minori de la Institutul de Medicină Legală Iași. Potrivit unor surse oficiale, Eduard P., băiatul de 16 ani acuzat că a sugrumat-o pe Diana Elena G., sâmbătă, 28 februarie, în Parcul Copou, a fost adus în cursul zilei de joi la „Socola”

„Procedura de expertizare psihiatrică este obligatorie, doar că pentru minori este puțin mai detaliată. Se iau antecedentele, dacă a mai avut probleme cu justiție, care ar fi motivația faptei, se încearcă determinarea existenței sau nu a premeditării. Discuția poate dura între trei sferturi de oră și 60 de minute, iar de multe ori la minori se trece la re-expertizări“, au precizat sursele citate.

Potrivit procedurii, dacă experții decid re-examinarea pacientului, acesta trebuie internat în spital, chiar dacă o instanță a aprobat arestarea preventivă a acestuia. Din primele informații, care nu au fost confirmate de conducerea spitalului, băiatul ar fi internat la Socola pentru cel puțin o săptămână.

„Nu i se administrează niciun fel de tratament pentru a nu-i altera gândirea, expertiza fiind obligatorie dată fiind gravitatea infracțiunii comise. Au fost cazuri în care s-a dispus re-examinarea de patru-cinci ori în săptămâni succesive. Protocolul spune că pacientul trebuie itnernat pentru că astfel de investigații nu se pot face în arest“, au adăugat sursele citate.


Citeşte şi:

FOTO Olimpica ucisă în Copou a fost înmormântată pe muzică de fanfară. Mama fetei: „Doamne, fă o minune şi strânge toţi criminalii din lume”

Olimpică asasinată în Parcul Copou. Unde erau poliţiştii locali? Grumeza se bâlbâie în explicaţii

Adolescentul care şi-a ucis iubita în Parcul Copou a fost arestat pentru 30 de zile


Avocatul lui Eduard Perju, Adrian Doroftei, a precizat pentru BZI că dacă Eduard Perju va fi găsit fără discernământ va fi internat într-o unitate spitalicească. „Am solicitat o expertiza psihiatrică, aceasta nemaifiind obligatorie odată cu intrarea în vigoare a noului Cod de Procedură Penală. În cazul în care se dovedeşte că era iresponsabil la momentul comiterii faptei, acesta ar urma să stea internat într-o unitate spitalicească de specialitate. În momentul de faţa, clientul meu este încadrat de procurori la infracţiunea de omor simplu, însă este posibilă şi încadrarea la o altă infracţiune”, a precizat avocatul Adrian Doroftei pentru sursa citată.

Dacă ţi-a plăcut articolul urmăreşte NewsPro pe Facebook 

1 comment

  1. Pingback: Crima din Parcul Copou în Daily MirrorNewsPro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.