Criminalul din Parcul Copou nu va face puşcărie. Ce pedeapsă riscă Eduard Perju

Schimbarea Codului Penal din ţara noastră a dus la interzicerea condamnării minorilor în penitenciare comune, destinate infractorilor dovediţi. Pedeapsa maximă pe care o poate primi criminalul din Parcul Copou este de 15 ani într-un centru de detenţie pentru minori, de unde poate fi eliberat după 7 ani şi jumătate.

Înainte de 1 februarie 2014, minorii de peste 16 ani puteau primi pedepse cu închisoarea pe care le executau în aceleaşi penitenciare ca restul infractorilor dovediţi. La Iaşi, cel mai celebru caz de acest gen este cel a lui Robert Ciobanu, tânărul din Lunca Cetăţuii care, atunci când avea 16 ani, a ucis-o pe Larisa Chelaru şi i-a ascuns cadavrul.

Citeşte şi:
FOTO Olimpica ucisă în Copou a fost înmormântată pe muzică de fanfară. Mama fetei: „Doamne, fă o minune şi strânge toţi criminalii din lume”

Chelaru a primit atunci 20 de ani de închisoare şi a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, de unde a fost, însă, eliberat în 2014 şi transferat la un centru de minori, de unde a fost mai apoi eliberat şi trimis acasă.

Diana G

Acelaşi lucru se va întâmpa şi cu Eduard Perju, adolescentul de 16 ani din Horpaz care sâmbătă şi-a sugrumat iubita, de aceeaşi vârstă şi ea.  În cazul lui Perju se va aplica următorul articol din Codul Penal actual.

 • 125 Internarea într-un centru de detenţie (1) Măsura educativă a internării într-un centru de detenţie constă în internarea minorului într-o instituţie specializată în recuperarea minorilor, cu regim de pază şi supraveghere, unde va urma programe intensive de reintegrare socială, precum şi programe de pregătire şcolară şi formare profesională potrivit aptitudinilor sale. (2) Internarea se dispune pe o perioadă cuprinsă între 2 şi 5 ani, afară de cazul în care pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este închisoarea de 20 de ani sau mai mare ori detenţiunea pe viaţă, când internarea se ia pe o perioadă cuprinsă între 5 şi 15 ani.

Adolescenta pe care Eduard a ucis-o, Diana G., va fi înmormânată astăzi, tot la Horpaz, localitate din care bunicii fetei sunt originari. În cursul zilei de luni, 2 martie, Eduard Perju a fost arestat pentru 30 de zile de Tribunalul Iaşi.

Dacă ţi-a plăcut articolul urmăreşte NewsPro pe Facebook 

Citeşte şi:

Olimpică asasinată în Parcul Copou. Unde erau poliţiştii locali? Grumeza se bâlbâie în explicaţii

Adolescentul care şi-a ucis iubita în Parcul Copou a fost arestat pentru 30 de zile

7 comments

 1. Puscaria e puf pentru ce merita el, nici sa moara nu merita, daca moare el nu mai traieste o viata de c**t si scapa, trebuie chinuit pana ajunge orb, fara maini si picioare, sa manance cu p**, fara co**e si mutilat cat se poate. Si sa traiasca asa 50 de ani. Si sa nu fie ingrijit, de baut urina, apa sa fie sfanta, si o felie de paine mucegaiata o data la 3 zile. Abea asta ar fi ceva ce se apropie de ce merita ca**t asta de specie.

 2. Pingback: FOTO VIDEO Olimpica ucisă în Copou a fost înmormântată pe muzică de fanfară. Mama fetei: „Doamne, fă o minune şi strânge toţi criminalii din lume” | NewsPro

 3. mihai

  Ce c** de om la 16 ani P*** pe el de gunoi amortit trebuia sa se omoare el nu pe printesa de copila. .. gunoiu

 4. je

  viata lui va fi cum mult mai grea si urata decat intr-o inchisoare …acolo e adevarata puscarie la ” pantaloni scurrti ” centru de detenţie pentru minori, este adevarata viata de puscarie …sunt toti minori ce sufera de ei si foarte foarte rai ….daca va mai apuca sa si manance e bun 😀

 5. gaby

  legi de c**t ,ce leg are vârsta daca ai făcut o crima ?! daca de pe acum a început asa ,mai târziu mai rau va fi …psihopati de copii,cum a putut face asa ceva ,asa poate sa-si facă si pedeapsa bine meritata …moarte p moarte ar trebui (făcea bn Ceaușescu legile) !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.