Cristian Adomniței, pus sub control judiciar de magistrați. Măsuri similare și pentru celelalte trei persoane reținute în dosar

După mai bine de 12 ore de audieri, președintele Consiliului Județean, Cristian Adomniței, va fi pus sub control judiciar pentru următoarele 30 de zile. Decizia nu este definitivă.

Aceeași măsură a fost dispusă de magistrați și în cazul Teodorei Jinga, șefa Direcției de Proiecte Europene, și a lui Carmen Irimescu, șefa Proiecte și Parteneriate la Direcția de Proiecte și Dezvoltare Durabilă, dar și Letiției Popa, patron al firmei Laser Co.

Cei trei au fost prezentat în fața magistraților Tribunalului Iași vineri, la ora 11.00, de către procurorii DNA, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Avocații apărării au cerut un răgaz de trei ore pentru a studia dosarul și probleme depuse la instanță de procurori, ședința continuând după această pauză neîntrerupt.

Cristian Adomniţei, dar şi doi angajaţi cu funcţii de conducere la Consiliul Județean, au fost reţinuţi de procurorii DNA după ce ar fi încercat să muşamalizeze nerespectarea unui contract pe care o firmă deţinută de fina primarului Gheorghe Nichita l-a încheiat cu CJ.

Preşedintele CJ Iaşi a fost încarcerat în cursul serii de joi, 7 mai. Dosarul construit în jurul preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi face referire la un contract încheiat în 2013 cu o firmă ce aparţine finei primarului Gheorghe Nichita, Letiţia Popa.

Potrivit DNA, în luna august a anului 2013, la nivelul Direcţiei de Proiecte şi Dezvoltare Durabilă din cadrul CJ, a fost redactat un caiet de sarcini privind contractarea de servicii de tipărire materiale de promovare a judeţului Iaşi. Contractul a fost câştigat de către societatea Laser Co, administrată de Letiţia Popa, în urma unei cereri de ofertă, şi semnat pe 27 septembrie 2013. Prin caietul de sarcini se stabilea că durata maximă de execuţie a contractului era de trei luni, iar în pentru întârzieri firma Letiţiei Popa putea fi obligată la plata unor penalităţi de 0,1% pe zi, din valoarea serviciilor rămase de executat.

Procurorii susțin că obiectivele contractului nu au fost atinse, iar pentru ascunderea acestui lucru s-au semnat inclusiv o serie de acte false, pentru a recepta la timp proiectul.

Citeşte şi: 
Ziua în care Adomniţei a devenit, oficial, baron. Şeful judeţului a umilit auditorii care au găsit nereguli la CJ pentru a o proteja pe fina primarului

FOTO VIDEO Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a fost reţinut alături de fina primarul Nichita

EXCLUSIV Preşedintele CJ Iaşi şi-a cumpărat apartament de lux de la fraţii Negurici. Imagini în premieră cu imobilul în care s-a mutat Adomniţei

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.