Cum s-a răzbunat un ieşean pe patronul care îi datora bani. În cele din urmă, tot el a rămas dator angajatorului

Curtea de Apel Iaşi a condamnat ieri, definitiv, la un an şi zece luni de închisoare cu executare, un bărbat din Iaşi acuzat că a incendiat maşina familiei patronului de la Pensiunea Garofiţa. Ieşeanul era supărat că nu şi-ar fi primit banii.


Judecătorii ieşeni au mai stabilit, prin aceeaşi sentinţă, magistraţii ca Ionel Boldsă plătească despăgubiri de aproape 22.000 de lei. Potrivit rechizitoriului, pe 7 iulie 2014, Ionel Bold, angajat din 2008 la firma ce deţine şi Pensiunea Garofiţa, a mers la familia Hanganu, patronii societăţii, solicitând nişte drepturi salariale ce ar fi fost restante.

Între patron şi Ionel Bold a izbucnit atunci un conflict, în timpul căruia lui Ionel Bold i s-a reproşat că ar fi furat vin de la angajatorii săi. Cearta a degenerat într-un conflict fizic, fiind nevoie de intervenţia poliţiştilor. După ce s-a liniştit, Ionel Bold a mers acasă şi a consumat băuturi alcoolice în exces. Ulterior, a decis să incendieze un autoturism al familiei Hanganu, ”din răzbunare”, după cum au notat procurorii.

Pe timp de noapte, în jurul orei 3.30, Ionel Bold a mers la pensiune având asupra sa o cantitate de combustibil. A aruncat benzină şi motorină peste maşină, după care a aprins un smoc de iarbă arzându-se la mână în primă fază. În cele din urmă, Bold a reuşit să aprindă maşina şefilor săi. „O anvelopă a maşinii a explodat fapt ce a alertat un martor ce dormea în garaj, care a chemat pompierii”, au menţionat procurorii. Maşina, o Toyota Yaris, a fost distrusă aproape în totalitate. În timpul audierilor, acesta a recunoscut comiterea faptei însă a precizat că nu regretă ce a făcut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.