Darius Vâlcov, fostul ministru al Finanţelor, a fost reţinut de procurorii DNA. DNA susţine că acesta a luat mită mai multe milioane de euro

Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov a fost retinut miercuri pentru 24 de ore de procurorii DNA in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, pe vremea cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri. Senatul a aprobat miercuri dupa-amiaza cererea procurilor anti-coruptie de retinere si arestare preventiva a lui Darius Valcov pentru trafic de influenta. Imediat dupa votul din Senat, fostul ministru s-a prezentat la sediul DNA. Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza sa decida, joi, daca Darius Valcov va primi mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Potrivit DNA, in anul 2009, Darius Valcov a primit, in calitate de primar al municipiului Slatina, doua milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul SC Tehnologica Radion, pentru a acorda acestei firme contracte publice pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti. Faptele ar fi fost savarsite in perioada 2009-2013.

De asemenea, Darius Valcov este acuzat ca, incepand cu anul 2011, a efectuat operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia de primar, senator si ministru, utilizand informatii obtinute in virtutea functiilor publice, in legatura cu o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura, firme pe care le detinea in fapt si pe care le administra prin interpusi.

Procurorii sustin ca banii si bunurile obtinute in urma savarsirii infractiunilor au fost depozitate intr-un seif, lasat spre pastrare unei persoane apropiate. Seiful respectiv continea 90.000 de dolari, 1,3 milioane de lei, trei lingouri de aur in greutate de trei kilograme, un tablou inscriptionat “Renoir”, un tablou inscriptionat “Jean Cocteau” si o pictura pe lemn inscriptionata “Aurel Acasandrei”.

Sursa: Hotnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.