UPDATE Concursuri trucate la Institutul Socola. Managerul Lucian Burlea şi un fost procuror, suspecţi în dosar

UPDATE 19.33 Potrivit unor surse juridice, acuzatiile din acest dosar sunt de trafic de influenta, abuz in serviciu si fals. Dosarul vizeaza trucarea unor concursuri de angajare la Socola. Suspect in acest dosar este si Sebastian Popa, fost cumnat cu Lucian Burlea, aflat acum la audieri.


UPDATE 11.55 Managerul Lucian Burlea a fost ridicat de mascaţi şi dus la audieri. Calculatorul sãu a fost de asemenea ridicat, dar şi mai multe acte. Surse judiciare spun ca dosarul ar viza achiziţii ilegale şi angajãri contra unor sume de bani.


Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Iaşi efectuează în dimineaţa zilei de marţi, 31 martie, mai multe percheziţii în birourile Institutului de Psihiatrie Socola existând suspiciuni privind comiterea unor infracţiuni de corupţie sau asimilate acestora.

lucian burlea

lucian burlea

La ora redactării acestei ştiri, anchetatorii ridicau mai multe documente de la unitatea spitalicească. Managerul instituţiei, Lucian Burlea, avea telefonul închis şi nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție şi asimilate celor de corupție, comise în anul 2014. În cursul zilei de 31 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la două locații situate în municipiul Iaşi, dintre care una la sediul unei instituţii publice”, au precizat procurorii.

Vom reveni cu informaţii!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.