Doctor cu funcţie de conducere la Antibiotice Iaşi, declarat incompatibil de ANI

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a precizat în cursul zilei de luni, 13 iulie, că un membru al Consiliului de Administraţie al companiei Antibiotice Iaşi s-a aflat în stare de incompatibilite timp de mai bine de un an.

Potrivit inspectorilor de integritate, Gheorghe Gheza Molnar, de 72 de ani, a fost membru al Consiliului de Administraţie al Casei de Asigurări de Sănătate în perioada 25 martie 2011 – 13 iulie 2012, tot atunci ocupând o funcţie similară şi în cadrul Antibiotice iaşi.

“Astfel, Molnar Gheza Gheorghe a încălcat dispozițiile art. 310, alin. (1) din Legea nr. 95/2006, potrivit cărora „Membrii Consiliului de administraţie al CNAS […] nu pot deţine […] funcţii în cadrul societăţilor comerciale cu profil […] farmaceutic […]”, și dispozițiile art. 34, alin. (1) din H.G. nr. 972/2006, potrivit cărora „Membrii Consiliului de administraţie al CNAS […] nu pot deţine […] funcţii în cadrul societăţilor comerciale cu profil […] farmaceutic […]”, a precizat ANI.

Doctorul a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, a mai precizat ANI, care a mai menţionat că Molnar a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Molnar riscă să fie sancţionat cu interdicţia de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică timp de trei ani. El poate contesta raportul ANI în instanţă.

CV-ul doctorului, AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.