DEZVĂLUIRI NewsPro: Chirurgul Botez şi-a făcut amanta din spital doctor cu acte-n regulă (DOCUMENT)

Doctorul Paul Botez, unul dintre cei mai cunoscuți ortopezi din Iași, implicat în mai multe scandaluri medicale și amoroase, a coordonat teza de doctorat a persoanei despre care procurorii ieșeni au precizat – în propunerea de arestare întocmită pe numele său în 2013 – că s-ar afla cu el în „relații afective”, și anume Carmen Grierosu, după căsătorie Găinariu.


Materialul, al cărui rezumat poate fi consultat pe pagina de internet a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași se numește „Evaluarea complexă a indicelui de calitate a vieții la pacientul cu endoproteza de șold”.

Conform surselor apropiate medicului, doctorul era deja într-o relație amoroasă cu Carmen Grierosu, șefa asistentelor de la Spitalul de Recuperare, unde lucra și acesta la momentul în care a fost acuzat de luare de mită. Teza a fost susținută în 2012, iar realizarea acesteia a durat între trei și patru ani, în funcție de complexitate și de cererile depuse comisiei de evaluare.

În materialul prezentat de către NewsPro se precizează că structura întregii lucrări este structurată pe patru capitole. Primul tratează o trecere în revistă a noțiunilor generale referitoare la îngrijirile postoperatorii și tratamentul recuperator al șoldului protezat, al doilea prezintă o serie de metodie de evaluare statistică a rezultatelor în artoplastia protetică de șold, al treia ilustrează modalitățile de evaluare a rezultatelor la distanță în endoprotezarea articulației coxo-femurale, iar ultimul trece în revistă date referitoare la calitatea vieții la pacientul endoprotezat.

Lucrarea prezintă și un studiu amplu de caz de în care se prezintă studiul statistic asupra nivelului de recuperare funcțională a pacienților cu endoprotezare totală de șold.

„Motivația prezentului studiu a constat în necesitatea evaluării nivelului de recuperare funcțională pentru pacienții care au suferit o intervenție de artroplastie totală de șold precum și a aplicării unor principii moderne de recuperare augmentată, menite să îmbunătățească substanțial parametrii care definesc calitatea vieții. În decursul acestui demers științific, am constatat mici incongruențe între modul de constituire a unor chestionare, care nu definesc complet nici modul de recuperare funcțională și nici subtilitățile problematicii calității vieții postoperatorii într-un context social special, în România. Astfel, s-a realizat un chestionar experimental, rezultatele acestuia fiind comparate cu rezultatele aplicării unor sisteme de evaluare clasică”, se precizează în rezumatul de pe siteul UMF Iași.

Medicul Paul Botez a fost reținut de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași în 2013, fiind acuzat de luare de mită, Tribunalul Iași respingând însă propunerea acestuia de arestare. La momentul respectiv, ortopedul, unul dintre cei mai cunoscuți doctori din Iași în ceea ce privește protezarea umărului, şoldului sau genunchiului, cadru didactic al UMF, a fost acuzat că a condiționat primirea sumei de 5.000 de lei pentru operarea unui bărbat, fiind ridicat în urma unui flagrant organizat de procurori. Acesta nu a mai fost însă trimis în judecată.Carmen-grierosu-346x518

În timpul perchezițiilor realizate de către procurori, aceștia ar fi găsit în biroul doctorului Paul Botez 65.000 de lei, 44.000 de euro, 2.500 de dolari şi 80 de ruble, bani pe care ortopedul a susținut că aparțin asistentei-șefă Carmen Grierosu, cu care a recunoscut că are „o relație afectivă” dar și un copil. În fața anchetatorilor, asistenta a negat că suma de bani ar fi a sa și a spus că nu ştie nimic de banii descoperiţi în birou.

Carmen Grierosu (foto dreapta) a devenit ulterior obţinerii calităţii de doctor şef de lucrări la Universitatea Apollonia din Iaşi. Pe lângă doctoratul la care coordonator i-a fost doctorul Botez, Grierosu mai are şapte studii finalizate la UMF, instituție de învăţământ superior la care Paul Botez este şef de catedră. Cei doi sunt colegi şi la Spitalul de Recuperare din Iaşi, acolo unde Carmen Grierosu este asistent-şefă la Clinica de Ortopedie Traumatologie.

Ortopedul Paul Botez a mai fost dat în judecată de o tânără din Iaşi care susţine că ar avea un copil cu el. Judecătorii au stabilit în acest caz ca Botez să meargă la Institutul de Medicină Legală pentru a i se preleva probe biologice în vederea efectuării unui test ADN, însă doctorul a refuzat.

Contactat de mai multe ori de la începutul săptămânii de către reporterii NewsPro, doctorul nu a răspuns la telefon și nici la mesajele repetate.

Dacă ţi-a plăcut articolul urmăreşte NewsPro pe Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.