Nichita pleacă la DNA București

DOCUMENT NEWSPRO Primarul Gheorghe Nichita, cercetat într-un dosar de trafic de influenţă. Cum a descoperit-o DNA, din greşeală, pe blonda lui Nichita

Primarul Gheorghe Nichita este cercetat într-un alt dosar aflat pe rolul DNA în care se fac cercetări pentru infracţiunile de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi favorizarea făptuitorului, reiese dintr-un document al DNA pe care NewsPro vi-l pune la dispoziţie.

Procurorii DNA au început din oficiu, în luna septembrie a anului 2014, un dosar penal în care vizat este primarul Iaşului, Gheorghe Nichita.  Urmărirea penală din acest dosar a fost începută pe 23 septembrie 2014 pentru infracţiunile amintite mai sus.

Surse juridice au precizat pentru NewsPro că cercetările din acest dosar continuă şi în prezent, nefiind emisă o soluţie în acest sens. Informaţia apare şi în referatul de arestare preventivă emis de procurori pe numele primarului Gheorghe Nichita. În documentul obţinut de NewsPro se arată că dosarul în care primarul Nichita este acuzat că a pus Poliţia Locală pe urmele amantei sale a fost disjuns din cel de trafic de influenţă.

nichita

De altfel, situaţia juridică a dosarului în care primarul Gheorghe Nichita, liderul PSD Iaşi, este destul de complicată. Potrivit unor surse juridice, la un Parchet local din Iaşi ar fi existat, de asemenea, un dosar cu privire la filajul pe care Gheorghe Nichita îl făcea împotriva amantei sale, Adina Samson, cea care îi este şi subaltern în Primărie. În paralel, însă, informaţii de acest gen aveau şi procurorii DNA din Bucureşti, care aveau deja în derulare un dosar împotriva lui Gheorghe Nichita, în care se făceau verificări pentru trafic de influenţă.

DNA nu a dat publicităţii în ce constă propriu-zis această faptă.

Referat Nichita

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.