Documentar despre prostituţia forţată a româncelor în Germania, realizat de Deutsche Welle, difuzat în toată lumea

Fete tinere din Romania si Bulgaria, unele dintre ele minore, sunt fortate sa intretina relatii sexuale cu pana la 15 barbati pe zi, deseori fara a se proteja, in Germania, notează ziare.com

Fenomenul prostitutiei fortate este o afacere care le aduce proxenetilor si patronilor fara scrupule milioane de euro in fiecare an, pe seama fetelor si femeilor devenite sclave, care deseori cauta cu disperare o iesire din aceasta situatie, se arata intr-un reportaj realizat de o echipa Deutsche Welle.

Multe dintre ele nu au pasapoarte si nu vorbesc limba germana, iar tot mai multe fete din Europa de Est ajung pe mana traficantilor fara scrupule.

Potrivit autorilor documentarului, Nadia Luer si Jo Goll, care au petrecut un an pentru documentarea reportajului, in contact cu victimele prostitutiei fortate, tinerele vad de multe ori Germania drept o cale sigura pentru o viata mai buna pentru ele si familiile lor. Fetele care cresc in saracie pot fi o prada usoara pentru traficanti.

In documentarul realizat de Deutsche Welle, sunt aratati proprietari fara scrupule de bordeluri din Berlin, care atrag tinere romance catre prostitutie, in Germania, prin intermediul anunturilor de pe Internet – si asta destul de legal, de cand Parlamentul german a adoptat o lege in anul 2002, privind prostitutia, care echivaleaza aceasta activitate cu cea a unor servicii mai conventionale.

De atunci, piata a cerut tot mai multe fete noi, mai ales pentru ca aceasta abordare fara inhibitii a prostitutiei atrage acum turisti sexuali din toata Europa.

In cadrul unor discutii lungi si confidentiale, ce doi autori ai documentarului au vorbit cu unele dintre femei care li s-au dezvaluit si au explicat cum au fost atrase de catre traficantii brutali, in tarile de origine, cu promisiuni de a lucra ca si chelnerite sau asistente pentru batranii din prospera Germanie.

Insa acele vise se destrama la frontiera, unde pasapoartele si, astfel, identitatile lor le sunt luate. Documentarul este difuzat de Deutsche Welle incepand de miercuri seara, pana vineri, atat in Europa, cat si pe alte continente, si arata cat de greu este sa iesi din acest cerc vicios al sexului fortat si al violentei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.