EXCLUSIV Cât câştigă RATP, în fiecare zi, din amenzile date ieşenilor fără bilet. Regia, înglodată în datorii (DOCUMENT)

NewsPro a obţinut bilanţul contabil al Regiei Autonome de Transport în Comun (RATP) din Iaşi. În document se precizează că datoriile regiei au ajuns la un nivel record în anul precedent. Tot în bilanţ se arată şi câţi bani a încasat, în 2014, RATP din amenzile acordate.


Potrivit raportului de gestiune al RATP Iaşi, realizat de către reprezentanţii regiei pentru a fi prezentat Consiliului Local în şedinţa de pe 31 martie, în anul 2014 unitatea ieşeană a încasat, la capitolul venituri din amenzi, suma totală de 120.000 de lei. Suma reprezintă o medie de aproximativ 330 de lei pe zi şi echivalentul a aproximativ 8 amenzi încasate în fiecare zi. Cifrele nu includ, însă, şi amenzile acordate care nu mai sunt încasate de către RATP.

Citeşte şi: Ce au voie să facă şi ce nu controlorii care te-au prins fără bilet în autobuz sau tramvai

controlori-ratp

Potrivit documentului citat, reprezentanţii regiei ieşene ar fi încasat o sumă de trei ori mai mare decât şi-au propus la începutul anului 2014, când au estimat că vor încasa 40.000 de lei din amenzile şi penalităţile.

Chiar şi aşa, suma reprezintă un procent infim din realizările financiare al RATP, pentru 2014.

“Veniturile totale prevăzute pentru anul 2014 au fost în sumă de 87.723.000 lei şi s-au realizat în proporţie de 96,87 %, veniturile realizate fiind în sumă de 84.980.155 lei, mai mici cu 2.742.845 lei  faţă de suma prevăzută. Ponderea cea mai mare în structura veniturilor totale o au veniturile din activitatea de exploatare (99,95 %), din care venituri din vânzări de bilete şi abonamente 52,87 %, iar veniturile din subvenții și transferuri de exploatare aferente cifrei de afaceri nete, 34,82 %”, se arată în documentul obţinut de NewsPro.

În acelaşi bilanţ se arată că RATP avea, la finele anului 2014, datorii totale de aproximativ 190 de milioane de lei, peste 175 de milioane de lei reprezentând datoriile la bugetul de stat.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.