EXCLUSIV Cum vrea PNL să se cureţe de infractori. Anchetat – fără funcţie, judecat – suspendat, condamnat – exclus. Un deputat ieşean riscă să fie exclus

Şefii de la Bucureşti ai PNL au trimis luni, 9 martie, o informare către toate filialele judeţene ale partidului în care precizează că urmează ca partidul să adopte o serie de reguli privind membrii care au probleme cu legea. NewsPro vă prezintă în exclusivitate care va fi modalitatea prin care PNL va sancţiona anchetaţii, judecaţii sau condamnaţii partidului.


În informarea trimisă luni de la Bucureşti se precizează că statutul PNL urmează să limiteze accederea în funcţii importante a celor care au probleme cu legea. Modificărilor urmează a fi discutate pe 16 martie, în cadrul Biroului Politic al PNL.

Referitor la modificarea statutului, în mesajul transmis de la Bucureşti se precizează următoarele.

Statutul PNL va avea prevederi clare pentru limitarea accesului la funcții a celor cu probleme penale

  • În cadrul Biroul Politic al PNL care va avea loc 16 martie se vor propune modificări ale Statului prin care să se clarifice modul în care se soluționează în partid cazurile celor care se află în diferite faze ale procedurii de urmărire penală.
  • Astfel, membrii PNL care vor fi trimiși în judecată vor fi suspendați de drept din funcțiile politice de conducere pe care le dețin.
  • Membrii PNL care sunt condamnaţi în primă instanţă vor fi suspendaţi de drept şi din calitatea de membru de partid.
  • Membrii PNL care sunt condamnaţi definitiv își vor pierde de drept calitatea de membru de partid.
  • Membrii PNL care sunt supuși măsurii arestului preventiv vor fi suspendați şi din funcţia politică pe care o deţine, şi din calitatea de membru până la încetarea măsurii.
  • Toate aceste sancţiuni se aplică pentru infracțiuni săvârşite cu intenţie, şi nu de infracţiuni săvârşite din culpă.
  • Modificările aduse Statutului PNL vor fi efective odată cu adoptarea lor în Consiliul Național al partidului, care va loc cel mai probabil la finalul lunii martie.

De la Iaşi, cel mai important membru al PNL care va avea de suferit dacă statutul va fi modificat în această formă va fi deputatul Grigore Crăciunescu. Acesta este deja condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare după ce, în perioada în care era primar al Paşcaniului, ar fi încheiat nouă acte juridice cu propriul fiu. Dacă pedeapsa lui Crăciunescu va rămâne definitivă, acesta va trebui exclus din partid.

Sursă foto: cotidianul.ro

Dacă ţi-a plăcut articolul urmăreşte NewsPro pe Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.