EXCLUSIV FOTO Trotuarul de lângă Palas se scufundă în dreptul clădirii ridicate de Iulian Dascălu

O parte a trotuarului de pe strada Sfântul Lazăr, situată în dreptul clădirii pe care Iulius Group o ridică în apropiere de Palas Mall, s-a surpat din cauza lucrărilor din zonă. Lucrările de reamenajare ar urma să fie asigurate de constructor, au precizat reprezentanţii Primăriei la solicitarea NewsPro.

Firma Iulius Group, deţinută de omul de afaceri ieşean Iulian Dascălu, ridică o clădire de birouri în zona zero a Iaşului, pe strada „Sfântul Lazăr”. Lucrările au mers la foc continuu în ultima perioadă, constructorii din zonă forând zona pentru realizarea fundaţiei.

Din cauza săpăturilor, o parte din trotuarul din dreptul viitoarei clădiri de birouri s-a surpat, din fotografiile realizate de reporterii NewsPro rezultând că şi partea carosabilă s-a distanţat de spaţiul destinat pietonilor.

Strada „Sfântul Lazar”, precum şi trotuarele aferente, au fost modernizate de Primăria Municipiului Iaşi, începând cu anul 2010. Investiţia municipalităţii ieşene a fost realizată din bani europeni.

Contactat de NewsPro, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi, Sebastian Buraga, a precizat că autorităţile locale au desfăşurat un control pe strada „Sfântul Lazăr” în urmă cu o săptămână. „S-a stabilit ca lucrările de reamenajare a străzii să fie suportate de constructor”, a spus Buraga pentru NewsPro.

Varianta a fost confirmată şi de reprezentanţii Iulius Group, care precizează într-un răspuns acordat NewsPro că “micile deplasări” ale trotuarului de pe strada “Sfântul Lazăr” nu reprezintă un pericol pentru vecinătăţi.

Simona Teodorescu, PR al Iulius Group, notează în răspunsul oferit NewsPro că fundamentul zonei în care se construieşte clădirea de birouri a fost consolidat cu piloţi foraţi şi pereţi mulaţi din beton armat.

„Perimetrul este monitorizat zilnic, prin metode specifice, respectiv prin reperi şi martori montaţi pe clădirile din vecinătate şi pe căile de circulaţie din zonă, precum şi prin înclinometre montate pe pereţii mulaţi din areal. Aceste rezultate se transmit zilnic către proiectanţi şi specialişti în geodezie. Micile deplasări ale umpluturii de sub trotuar se înscriu în cele prevăzute de proiectanţi, fiind inerente la acest gen de lucrare, şi nu prezintă pericol pentru vecinătăţi. Ca urmare a măsurătorilor efectuate în ultima lună, s-a constatat stabilizarea arealului, neînregistrându-se alte deplăsări. Costurile reparaţiilor porţiunilor afectate vor fi suportate de constructor. Vom stabili împreună cu specialiştii Primăriei Iaşi soluţiile tehnice care se impun şi un grafic al lucrărilor de remediere, astfel încât să aducem totul la forma iniţială”, a precizat Simona Teodorescu în răspunsul oferit NewsPro.

cladire sf lazarAşa va arăta clădirea de birouri de pe strada „Sfântul Lazăr”

Clădirea de birouri din apropiere de Palas are termen de finalizare pentru finalul acestui an. Clădirea office va avea o suprafaţă închiriabilă de 15.000 mp, 7 etaje şi două niveluri de parcare subterană, cu 115 locuri.


Dacă ţi-a plăcut articolul urmăreşte NewsPro pe Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.