Familia de medici Dorobăţ şi-a ascuns o pensiune de lux din Voroneţ

Soţii Carmen şi Gheorghe Dorobăţ, arestaţi pentru infracţiuni de corupţie la UMF Iaşi, conduc o firmă care administrează una dintre cele mai luxoase pensiuni din nordul Moldovei. Firma are ca obiect de activitate “Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare” şi administrează Pensiunea Carmen Silvae de la Voroneţ, clasificată ca având patru stele.

Societatea are sediul social chiar într-unul dintre apartamentele percheziţionate de procurorii DNA, anterior arestării lor. Societatea Carvic-Mercato SRL a fost înfiinţată, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, în anul 2007 însă nu a apărut declaraţiile de interese ale directoarei Carmen Dorobăţ, deşi legea o obliga să îşi declare participările la orice societate comercială, indiferent dacă îi aduc sau nu venit. Mai mult, conform Registrului Comerţului, aceasta apare în firmă nu numai ca asociat, ci şi în calitate de administrator, începând cu anul 2007.

Fiul soţilor, asociat în firmă 

Pensiunea Carmen Silvae a fost clasificată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului ca având patru stele în perioada în care la cârma acestui minister se afla Elena Udrea. Se întâmpla pe 3 februarie 2012, în urmă cu fix 3 ani, atunci când certificatul de clasificare era întocmit de ministerul de resort la solicitarea firmei deţinute de soţii Dorobăţ. SC Carvic-Mercato SRL figurează la Registrul Comerţului ca având sediul social pe strada Cloşca, stradă paralelă cu bulevardul Ştefan cel Mare.

Potrivit aceleiaşi surse, asociaţi la această firmă sunt Carmen şi Victor Dorobăţ, cel din urmă fiind fiul celor doi soţi arestaţi, un tânăr de 25 de ani, student la UMF Iaşi. În ceea ce priveşte administratorii, potrivit Registrului Comerţului, aceştia sunt soţii Carmen şi Gheorghe Dorobăţ.

De altfel, pe site-urile de turism, numele lui Gheorghe Dorobăţ apare în dreptul secţiunii pensiunii Carmen Silvae. Tot numele lui Gheorghe Dorobăţ apare şi la cumpărătorul domeniului de internet ce găzduieşte pagina web aferentă pensiunii din Voroneţ.

Pensiune situată într-un „peisaj de poveste”

La Ministerul Finanţelor, firma Carvic-Mercato SRL are ultimele date financiare depuse aferente anului 2013. Potrivit acestora, societatea are ACTIVE imobilizante şi circulante de aproximativ 1.786.000 de lei, echivalentul a aproximativ 400.000 de euro. De asemenea, societatea care administrează pensiunea avea o cifră de AFACERI de peste 700.000 de lei în 2013 şi un număr mediu de opt angajaţi.

Citeşte mai departe pe Ziarul de Iaşi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.