Familia de medici Dorobăţ, trimisă în judecată de DNA Iaşi în dosarul “şpagă la examene la UMF”

Soţii Carmen şi Gheorghe Dorobăţ au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Iaşi fiind acuzaţi oficial de luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită. Cei doi ar fi luat bani de la studenţi pentru a-i promova la examene.


Dosarul în care Carmen şi Gheorghe Dorobăţ sunt acuzaţi de corupţie a fost înregistrat la Tribunalul Iaşi, urmând ca procesul acestora să înceapă în perioada următoare. Cei doi se află în prezent în Arestul Poliţiei Iaşi, iar dacă vor fi menţinuţi după gratii de instanţă ei vor fi trimişi în penitenciar.

Carmen şi Gheorghe Dorobăţ se află în arest preventiv de aproximativ şase săptămâni în urma unei acţiuni a DNA Iaşi în cadrul căreia procurorii au descoperit că cel puţin 20 de studenţi ar fi dat câte 100 de euro mită pentru a promova examenele pe care le susţinea la disciplina de Anestezie Generală, unde titular era Gheorghe Dorobăţ.

În momentul reţinerilor, Carmen Dorobăţ era director al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi iar Gheorghe era şef de secţie al ATI de la Spitalul de Neurochirurgie din oraş.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.