Gheorghe-Nichita

Filajele primarului din Iași. Procurorii DNA spun că Gheorghe Nichita se folosea de polițiștii locali pentru a urmări mai multe persoane

Conform surselor oficiale, primarul Gheorghe Nichita folosea angajații Poliției Locale ca să realizeze o serie de filaje, în timp ce Liviu Hliboceanu, director Poliției Locale, îl ținea la curent cu toate detaliile despre persoanele pe care Nichita le dorea urmărite.

Nichita ar fi început filajele din luna ianuarie a acestuia an, folosind angajați ai Poliției Locale și bunurile din dotarea instituției care se află în subordinea Primăriei. Acesta dorea să afle despre deplasările unor persoane și indivizii cu care acestea se întâlnesc.

Mai mult, primarul Iașului îi cerea șefului Poliției Locale să trimită polițiști către locurile unde știa că se vor afla persoanele de care era interesat Nichita, pentru a verifica toate detaliile, pe care apoi le primea direct de la Hliboceanu – cât stau persoanele respective într-un loc, cu cine se întâlnesc acolo, unde merg mai departe.

Pimarul ar fi cerut ca polițiștii locali să acceseze bazele de date ale instituției ca să verifice autoturismele cu care circulau persoanele respective, cât și baza de date a Evidenței Populației, pentru a găsi cine sunt proprietarii unor alte autoturisme ale indivizilor cu care se întâlneau cei urmăriți de Nichita.

Polițiștii ar fi stat ore întregi să asiste din umbră la unele intâlniri ale persoanelor pe care dorea Nichita să le urmărească, în interes personal.

Timpul de lucru, orele suplimentare și orice alte cheltuieli făcute prin folsirea mașinilor Poliției Locale în interesul personal al primarul erau decontate de către șefii Poliției Locale prin ordine de serviciu în care se treceau activități profesionale și deplasări.

Citește și:

UPDATE DNA a descins cu mascaţii la Primăria Iaşi şi la vila primarului Nichita. Perchezițiile durează de peste patru ore

Procurorii DNA au găsit droguri la locuința adjunctului Poliției Locale în perchezițiile demarate joi dimineață la Iași, fiind vizat și primarul Gheorghe Nichita

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.