FOTO O avocată şi iubitul ei, membru al clanului Corduneanu, reţinuţi în urma unei anchete a DNA la Penitenciarul Iaşi

O avocată din Baroul Vaslui şi un apropiat al clanului Corduneanu, aflat în prezent în spatele gratiilor, au fost reţinuţi pentru corupţie după ce au încercat să mituiască un agent al Penitenciarului Iaşi pentru ca acesta să faciliteze introducerea fără drept a unor bunuri în închisoare.

scafaru alina   Avocata Alina Mihaela Scafaru şi interlopul Florin Rotariu, apropiat al Cordunenilor, au fost reţinuţi de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi în urma unui flagrant care a avut loc ieri după-amiază la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi. Alături de cei doi, procurorii l-au mai reţinut şi pe un amci de-al celor doi, Aurel Craiu.

scafaru alina 1

Potrivit anchetatorilor, pe 23 aprilie, Florin Rotariu, cunoscut în mediul infracţional ieşean sub numele de “Cap de Porc” i-a promis unui angajat al închisorii ieşene suma de 1.000 de euro pentru ca agentul să introducă în penitenciar opt telefoane mobile şi băuturi alcoolice.

“La data de 26 aprilie 2015, inculpata Scafaru Mihaela – Alina, avocat, în baza înțelegerii prealabile cu inculpatul Rotariu Florin (concubinul acesteia) a remis inculpatului Craiu Aurel suma de 1.000 euro și bunurile menționate mai sus, în scopul înmânării acestora agentului de penitenciar, în numele inculpatului Rotariu Florin, lucru care s-a și întâmplat în cursul aceleiași zile”, au precizat procurorii.

Ulterior, în cursul zilei de 27 aprilie 2015, bunurile respective au ajuns în posesia inculpatului Rotariu Florin. Flagrantul a avut loc luni după-amiză, în Penitenciar, cei implicaţi fiind ulterior reţinuţi. Cei trei vor fi prezentaţi în cursul zilei de marţi Curţii de Apel Iaşi, cu propunere de arestare preventivă.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.