Gheorghe Nichita şi-ar putea relua atribuţiile de primar al Iaşului. Tribunalul Bucureşti a dispus eliberarea sa

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, 30 mai, eliberarea din arest la domiciliu a primarului suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita, şi cercetarea sa sub control judiciar. Decizia nu este, însă, definitivă.

Gheorghe Nichita se află în arest la domiciliu de pe 8 mai, în urma unei decizii luate de Curtea de Apel Bucureşti. Atunci, iniţial, Tribunalul respinsese propunerea de arestare a lui Nichita şi stabilea ca acesta să fie cercetat sub control judiciar.

Sâmbătă, DNA a cerut prelungirea arestării la domiciliu a lui Gheorghe Nichita, solicitarea fiind respinsă încă o dată de judecătorii de la Tribunalul Bucureşti. Primarul suspendat al Iaşiului va, însă, eliberat, numai în cazul în care această decizia va rămâne definitivă. Judecarea contestaţiei urmând a avea loc săptămâna viitoare.

“Este un pas important spre normalizarea situaţiei judiciare a domnului Gheorghe Nichita. Prin această soluţie, instanţa de judecată i-a redat dreptul firesc de a-şi exercita atribuţiile de primar. Domnia sa are doar obligaţia de a nu părăsi ţara fără a anunţa şi obligaţia de a nu lua legătura cu părţile şi martorii din dosar”, a spus, pentru “Adevărul”, avocatul Marius Striblea, unul dintre apărătorii primarului suspendat.

Ulterior arestării la domiciliu, Gheorghe Nichita a fost suspendat din funcţie urmare a unei decizii luate de prefectul judeţului, Dan Cârlan. Atribuţiile sale au fost preluate de către viceprimarul Mihai Chirica. Gheorghe Nichita este acuzat de DNA de instigare la abuz în serviciu după ce ar fi folosit efective ale Poliţiei Locale pentru a-şi spiona amanta, Adina Samson, angajată a Primăriei Iaşi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.