Groapă comună cu oseminte umane, scoasă la iveală de un excavator în judeţul Iaşi

Un bărbat din localitatea ieşeană Horleşti a descoperit în curtea casei sale, în timpul unor săpături, o groapă comună în care se aflau osemintele mai multe persoane.

Ieşeanul a făcut descoperirea în timp ce un excavator săpa în curtea casei sale în vederea amplasării unei fose septice. Bărbatul a sunat la Poliţie, instituţie care a sesizat Parchetul Militar din Iaşi în vederea efectuării de cercetări.

În cursul zilei de astăzi, 22 septembrie, pompieri, jandarmi, dar şi un procuror, se aflau la faţa locului în vederea ridicării osemintelor descoperite.

La data de 21 septembrie 2015 Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Iaşi a fost sesizat cu privire la descoperirea unor oseminte pe raza comunei Rediu. În data de 21septembrie  2015 a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat“, a precizat pentru NewsPro Gheorghe Prelipcean, procurorul-şef al Parchetului Militar Iaşi.

Localnicii susţin că în locul în care a fost făcută descoperirea ar fi fos graniţa frontului de Est, în de-al Doilea Război Mondial. Procurorii au precizat însă că este prematur să poată lansa o ipoteză cu privire la numărul persoanelor îngropate în acest loc, dar şi cu privire la perioada istorică în care acestea au decedat.

Un istoric din cadrul Facultăţii de Istorie a fost chemat şi el la faţa locului pentru a expertiza fragmentele de oase. Urmează ca acestea să fie transportate la Institutul de Medicină Legală pentru a fi stabilite vechimea lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.