EXCLUSIV Harta „Big Brother” a Iaşului. Lista străzilor unde ieşenii sunt filmaţi de autorităţi

Câteva zeci de camere de luat vederi sunt amplasate în zonele publice ale Iaşului, autorităţile dorind ca pe viitor toate arterele importante să fie supravegheate video.

Pe străzile Iaşului, multe dintre ele necunoscute, sunt amplasate câteva zeci de camere de supraveghere video care înregistrează fiecare mişcare a populaţiei, 24 de ore din 24. Sistemul video al municipalităţii ieşene este administrat de Poliţia Locală din oraş, imaginile preluate de peste tot din oraş fiind stocate pe serverele unităţii, păstrate într-un spaţiu de pe Bulevardul Ştefan cel Mare.

În total, în diferite locuri din Iaşi, sunt amplasate 64 de camere de supraveghere, toate fiind funcţionale, susţin autorităţile.

La solicitarea NewsPro, reprezentanţii Poliţiei Locale au prezentat lista completă a străzilor pe care autorităţile au amplasate camere de supraveghere funcţionale. “De multe ori, imaginile preluate de camerele video au ajutat la soluţionarea unor infracţiuni, cum ar fi furturile sau tâlhăriile stradale. Şi anumite accidente au putut fi desluşite în urma vizionării imaginilor de pe camerele se supraveghere”, a declarat pentru NewsPro, Nicoleta Deciu, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale.

Mai jos, lista completă a străzile supravegheate video

– Bulevardul Copou
– Bulevardul Independenţei
– Târgu Cucu
– Bloc Tarom
– Piaţa Unirii
– Piaţa Eminescu
– Strada Ştefan cel Mare
– Strada Palat
– Bulevardul Nicolae Iorga (zona Podu de Piatră)
– Granit
– Păcurari – Moara de Foc – 1 Mai
– Strada Păcureţ
– Canta – Bariera BJATM


Notă: pe unele artere sunt amplasate mai multe camere video.


Nicoleta Deciu a mai precizat că, pe viitor, autorităţile intenţionează să extindă reţeaua de supraveghere video din oraş, urmând a fi amplasate şi alte camere video. Pe lângă cele publice, mai mulţi agenţi economici au amplasate camere video în dreptul unităţilor proprii, numărul acestora fiind imposibil de cuantificat


Dacă ţi-a plăcut articolul urmăreşte NewsPro pe Facebook 

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.