I-a fost furat iPhone-ul si a devenit celebru peste noapte pentru 60 de milioane de oameni!

Matt Stopera a devenit celebru fara sa vrea – totul a inceput cand, in luna ianuarie, a descoperit ca telefonul sau era inundat cu poze cu un barbat din China care isi facea poze in fata unui portocal. Nu avea nici cea mai mica idee cine este barbatul si de unde sunt acele poze.

Temandu-se ca telefonul i-a fost atacat, a mers la un Apple Store din apropiere. Acolo a fost intrebat de un angajat daca i-a fost furat telefonul recent si si-a adus aminte de un incident ce avusese loc cu un an inainte cand isi pierduse iPhone-ul.

Angajatul Apple i-a explicat ca majoritatea iPhone-urilor furate ajung in China si motivul pentru care Stopera poate vedea acele poze ce nu ii apartin este pentru ca telefonul furat cu un an inainte are in continuare acelasi cont de iCloud. Cei de la Apple i-au spus ca fostul sau telefon va fi dezactivat si ‘prietenul’ sau aflat la peste 12.000km distanta nu va mai avea acces la contul de Cloud.

“Sa fiu sincer, m-a suparat toata treaba” scria in urma cu o saptamana pe BuzzFeed. A vrut sa lase tot episodul in urma si sa-si continue viata.
Numai ca totul a luat o intorsatura total neasteptata. A primit o multime de mesaje pe Twitter dupa ce un utilizator faimos de Weibo (Twitter-ul din China) a gasit articolul de pe BuzzFeed si vestea s-a dus mai departe – astfel, mii de utilizatori Wiebo au inceput sa-l caute pe barbatul cu portocalul in spate.

“Oamenii spuneau ca e o poveste romantica. Ca este ca un basm si perfecta pentru Festivalul de Primavara din China” povesteste Stopera. In mai putin de 24 de ore, lumea si-a dat seama ca pozele fusesera facute in Guangdong, China. “Nepotul barbatului cu portocalul in spate a auzit povestea si a postat pe Weibo poze cu telefonul meu si unchiul sau pe Weibo” explica Stopera.

In acel moment, povestea deja devenise virala si milioane de oameni asteptau sa vada daca cei doi se vor intalni. Un reprezentant Weibo l-a contactat pe Stopera si l-a rugat sa se alature platformei. Compania l-a ajutat sa-si faca rapid cont. In cateva minute avea de peste 1 milion de followeri!

“Google traduce totul de pe paginele web acum asa ca a fost usor sa comunicam. Multi oameni vorbesc oricum in engleza cu mine” spune Stopera. Numele lui Stopera a urcat vertiginos in topurile de trending si, pana acum, peste 60 de milioane de oameni au citit povestea! “Fratele portocala” si-a facut si el cont si cei doi au inceput sa comunice public!

Stopera a ajuns deja celebru in China: “Postez ceva de genul: Ce ar trebui sa mananc la pranz? si sunt mii de raspunsuri. Saptamana trecuta am postat o poza la fantana Bryant Park si spuneam ca e frig si intrebam cum e in China. Am primit multe raspunsuri si poze” le-a mai spus Stopera celor de la Business Insider.

Iar dorinta oamenilor ca Stopera si “fratele portocala” sa se intalneasca va deveni realitate – cei doi se vor cunoaste pe 18 martie! “Cred ca are in continuare telefonul meu, ceea ce e o nebunie” a mai spus Stopera, dezvaluind ca nu doreste sa ceara telefonul inapoi. “Sincer, nu-mi pasa. Pierderea telefonului a meritat!”

Sursa: Yoda.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.