Începe procesul profesorului “Patu’ sau patru”. Judecătorii îl ţin în arest pe conferenţiarul de la UMF acuzat de viol

Fostul conferenţiar de la UMF Iaşi, Dumitru Păduraru, trimis în judecată de DNA, va fi judecat în continuare în arest preventiv. Totodată, magistraţii au stabilit că rechizitoriul întocmit de procurori în acest dosar sunt legale.

Judecătorii Tribunalului Iaşi au decis menţinerea măsurii arestării preventive în cazul fostului conferenţiar de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, Dumitru Păduraru. Magistraţii ieşeni au luat această decizie după ce, în precedentele două dăţi, dispuseseră plasarea în arest la domiciliu a lui Păduraru, de fiecare dată deciziile fiind însă anulate de Curtea de Apel Iaşi.

Tot ieri, Tribunalul Iaşi s-a pronunţat şi cu privire la as­pectele procedurale ale rechizitoriului întocmit de Direcţia Na­ţională Anticorupţie (DNA) în dosarul fostul cadrul didactic, judecat pentru tentativă la viol, luare de mită şi şantaj. „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 14/P/2015 al DNA Serviciul Teritorial Iaşi, precum şi legalitatea admi­nis­trãrii probelor şi a efectuării ac­telor de urmărire penală pri­vind pe inculpatul Păduraru Du­mi­tru“, au precizat judecătorii ie­şeni.

Dumitru Păduraru se află în arest preventiv de aproape trei luni, el fiind arestat ca urmare a unui denunţ înaintat de către o studentă de la Facultatea de Farmacie. Tânăra, în vârstă de 19 ani, a mers la DNA după ce cadrul didactic i-ar fi cerut să se culce cu el pentru a o promova la discipli­na de Anatomie, la care Păduraru preda înainte de izbucnirea scandalului. Ulterior arestării, Du­mitru Păduraru şi-a dat demisia de la UMF.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.