Închisoare amendată cu 10.000 de lei după ce a oferit deţinuţilor pastă de dinţi expirată

Reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Iaşi au sancţionat cu 10.000 de lei Penitenciarul Vaslui, după ce un deţinut s-a plans că pasta de dinţi oferită este expirată. De la Iaşi, cel mai cunoscut deţinut este Relu Fenechiu, transferat în judeţul vecin în urmă cu aproape două săptămâni.

Pe lângă amenda dispusă, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului Iaşi a dispus, de asemenea, retragerea a aproximativ 60 de tuburi de pastă de dinţi care ar fi fost expirate. Reprezentanţii Penitenciarului au contestat în instanţă amenda primită, procesul fiind înregistrat la Judecătoria Vaslui.”

“Penitenciarul îşi affirmă buna credinţă, fiind consumatorul final al produsului pentru care s-a primit declaraţie de conformitate de la furnizor. Noi nu avem capacitatea de a stabili dacă un produs sau termenul de valabilitate este contrafăcut. Responsabilitatea revine furnizorului. Noi am făcut mai multe obiecţii în urma controlului de la Protecţia Consumatorului. Aşteptăm soluţionarea contestaţiei”, a precizat Nicolae Toma, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui.

Dacă ţi-a plăcut articolul urmăreşte NewsPro pe Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.