Întâlnire între condamnatul Becali şi prelatul Teofan. Mitropolia vrea pomană un teren de la patronul Stelei

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei i-au solicitat latifundiarului Gigi Becali, patronul FCSB, donarea unui teren în judeţul Iaşi pe care ar urma să fie ridicată o biserică. Becali a declarat că se va întâlni cu ÎPS Teofan, joi, la Iaşi.

Latifundiarul proaspăt eliberat din puşcărie a declarat zilele trecute, la finalul unui meci din campionatul României, că intenţionează să se vadă cu prelatul ieşean pentru a dona o sumă considerabilă de bani Mitropoliei.

În stilul caracteristic, Becali a precizat la finalul partidei FCSB – FC Botoşani că va dona “10-15 milioane de lei” instituţiei bisericeşti de la Iaşi, după ce ar urma să lichideze o creanţă pe care ar avea-o de recuperat din judeţul nostru. “O să merg la meci la Iaşi, dar am şi altă treabă. Am o creanţă de recuperat şi vreau să donez toţi banii Bisericii. E într-un caz despre care aţi tot scris. Eu mă duc mai mult ca să mă întâlnesc cu Înaltpreasfinţitul Teofan”, a declarat Becali, potrivit site-urilor naţionale de sport.

Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, a precizat că Gigi Becali nu solicitase, până marţi după-amiază, o întrevedere cu ÎPS Teofan. Sturzu a menţionat însă că, dacă Becali va solicita întâlnirea, aceasta îi va fi acordată. “Momentan nu avem o astfel de solicitare. E adevărat însă că, în trecut, l-am rugat pe domnul Becali să ne ajute cu un teren în zona Podu Iloaiei, pentru construcţia unei biserici”, a precizat Constantin Sturzu.

Clubul patronat de Gigi Becali se va întâlni cu CSMS Iaşi joi, de la ora 20, în ultima etapă a campionatului României. Meciul este considerat ca fiind o adevărată finală a campionatului, în funcţie de rezultatul întâlnirii, FCSB putând câştiga competiţia. La Iaşi, Becali deţine societatea Avicola, aflată în insolvenţă de mai multă vreme, urmare a solicitărilor mai multor creditori. Printre aceşti creditori se numără însuşi Gigi Becali, acţionar majoritar, cel mai probabil creanţa despre care acesta vorbeşte urmând a fi de la Avicola.

Text publicat în Adevărul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.