La Iaşi s-a deschis prima piscină plutitoare din România. Cât costă şi unde e amplasată

Singura piscină plutitoare din România se află la Iaşi, în cea mai nouă zonă de agrement din oraş. Cu o lățime de 10 metri și 25 metri lungime, piscina este cea mai mare din Europa. Amplasată în zona Ciric, baza de agrement seamănă cu un mic colţ din Delta Dunării, informează Digi 24. 

La mijlocul verii o nouă zonă de agrement s-a amenajat la marginea lacului Veneţia. Diferită de restul plajelor din Iaşi, aici proprietarii s-au gândit să vină cu ceva unic în România: o piscină plutitoare. Au adus modelul acesta din Thailanda.

“Producătorii sunt din Franţa, dar ei lucrează de ani de zile în Vietnam şi în Thailanda, pentru că în Europa nu prea s-au amplasat. Asta e singura din Europa, după cunoştinţele noastre şi cea mai mare dintre toate pe care le-au făcut până acum. Deci nu există mai mare nici la producător, nici în Asia,” explică Răzvan Ştefan, unul dintre proprietari.

Practic, piscina e împărţită în două. Are o secţiune mai mică pentru copii, cu o adâncime de 1,3 metri şi una mai mare, pentru adulţi, iar piscina are aici adâncimea de 1,6 metri. Conceptul pare să fie pe placul curioşilor care au vrut să încerce piscina plutitoare.

piscina tiki village

“E o senzaţie aparte. Are podeaua de cauciuc şi îţi oferă o senzaţie interesantă.”

“E puţin ciudat că nu ai la fund stabilitate şi ai impresia că te duci. Dacă nu ştii să înoţi, îţi e frică să intri. În rest, e OK.”

“E amenajat diferit faţă de celelalte piscine şi e plăcut şi pentru copii şi pentru adulţi.”

Pe lângă piscina unică, amatorii de distracţii au putut admira peisajul din jurul zonei de agrement. S-au plimbat pe lac cu hidrobicicleta sau canoe.

“Un fel de mini deltă în capătul lacului. Am încercat să intervenim cât mai puţin şi doar acolo unde e nevoie. În principiu, prin igienizare şi prin plantare de vegetaţie. Avem raţe, avem sitari, lopătari, pescăruş albastru,” a spus Alexandru Costea, administratorul piscinei.

Cei doi asociaţi, care au avut ca inspiraţie plaje din Thailanda, Cambodgia, Bali şi Vietnam, vin şi cu alte idei care să ajute la întreţinertea lacului. Preţurile sunt între 15 şi 35 lei în funcţie de ziua săptămânii,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.