O stradă din Iaşi a devenit chinul şoferilor. Primăria peticeşte artera de opt ani, însă nu a rezolvat problema

Tronsonul din strada Vasile Lupu între Bucşinescu şi Spitalul de Copii a devenit de-a dreptul periculos din cauza denivelărilor. Pe aici greu poţi merge cu mai mult de viteza a II-a.

O stradă din oraş prezintă un grad ridicat de risc în privinţa unor posibile surpări. Este vorba de o porţiune a străzii Vasile Lupu, cuprinsă între bulevardul Tudor Vladimirescu şi str. Rojiniţă (zona Spitalului de Copii „Sf. Maria“). De-a lungul acestui tronson, asfaltul are numeroase crăpături şi de­nivelări, iar şoferii sunt nevoiţi să circule cu viteza mult redusă sau, în limita posibilităţilor, să le oco­lească.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, ultimul strat de co­vor asfaltic a fost turnat acum opt ani, de către Citadin. „De atunci, au fost intervenţii de reparaţie şi întreţinere“, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga. Oficialul a susţinut că se vor face verificări pe tronsonul amintit, iar acesta ar putea fi inclus în noul pachet de străzi care ur­mează să intre în reabilitare în acest an. „De menţionat că garanţia lucrărilor unei străzi nu este mai mare de 2 ani“, a precizat Buraga.

Sursa foto şi text: Ziarul de Iasi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.