O tânără din Iaşi şi-a provocat avort cu o andrea şi a ajuns în stare gravă la spital

O mamă de 27 de ani, însărcinată în 16 săptămâni, şi-a provocat un avort folosindu-se de o andrea. Ea a ajuns în stare gravă la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi.


Din cauza complicaţiilopr apărute, tânăra şi-a pus viaţa în pericol iar în momentul de faţă este internată la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a unităţii medicale din Iaşi.

“Pacienta a fost salvată şi este în ATI, cu grad foarte mare de probabilitate de a pleca în ordine de la noi. Acum se află într-o perioadă de recuperare şi va fi mamă la ceilalţi doi copii pe care îi mai are acasa. A fost anunţată Poliţia, iar femeia a recunoscut că şi-a PRODUS singură avortul. Totul e ca pe vremea de acum zeci de ani în urmă. Important este că n-ar trebui să mai ajungem să avem astfel de cazuri”, a precizat Iolanda Blidaru, managerul maternităţii.

Managerul a mai arătat că se ajunge în astfel de situaţii din cauza lipsei unei educaţii sanitare de care dau dovadă majoritatea femeilor. “Încă mai întâlnim situaţii în care femeia încă mai recurge la gesturi disperate, la gesturi necugetate, pentru a-şi întrerupe o sarcină nedorită. Lucru care mă face să pun din nou în evidenţă şi în discuţie problema contracepţiei şi planificării familiale. Fără educaţia corespunzătoare şi fără informaţiile corespunzătoare nu se poate rezolva această chestiune. Sunt situaţii din acestea în care se pune în pericol viaţa femeii şi care ne arată că avem mult de muncit în ceea ce priveşte educaţia femeilor”, a mai subliniat Blidaru.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.