Olimpicul de 18 ani ucis la Ciric de un şofer beat: ce pedeapsă a stabilit justiţia din Iaşi

Bărbatul de 50 de ani care s-a urcat beat la volan şi a spulberat un adolescent de 18 ani, în zona lacului Veneţia, va face puşcărie, a stabilit justiţia ieşeană.


Judecătorii l-au condamnat pe Dan Trufin (foto) la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare, sentinţa nefiind însă definitivă. Prin aceeaşi sentinţă, instanţa a mai stabilit ca rudele victimei din accidentul rutier, un olimpic de 18 ani, să primească daune morale totale de 1,6 milioane de lei.

Părinţii lui Cezar Boţolan (foto stânga)ar trebui să primească fiecare câte 500.000 de lei. Apărătorii acestora consideră însă că pedeapsa primită de Trufin este prea mică şi susţin că o vor ataca la instanţa superioară. „O să facem apel împotriva acestei soluţii. Este o hotărâre nedreaptă, pentru un om care a luat viaţa unui copil de 18 ani în condiţii cu totul agravante. Nu trebuie uitat că inculpatul avea o alcoolemie de peste 1,7 la mie şi avea anumite afecţiuni care nu i-ar fi permis niciodată să urce la volan. Acest caz avea toate argumentele din lume pentru a fi dată o pedeapsă exemplară, care să-i facă pe astfel de şoferi să se gândească de două ori atunci când urcă băuţi la volan. Avem încredere că instanţa superioară va stabili o pedeapsă mai mare pentru inculpat“, a precizat Gabriela Grădinariu, avocata familiei victimei.

Detaliile tragicului accident

Pe 2 noiembrie 2014, Cezar Boţolon mergea alături de un prieten pe prundişul de pe marginea şoselei din cezar botolanzona lacului Veneţia. Dan Trufin conducea cu viteză şi, din cauza stării avansate de ebrietate a intrat cu maşina pe marginea drumului, spulberându-l pe Cezar. Prietenul acestuia a reuşit in extremis să sară din calea maşinii salvându-şi astfel viaţa.

Cezar însă nu a mai avut nicio şansă, impactul violent provocându-i decesul. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au aflat că şoferul era în stare de ebrietate, rezultatele biologice prelevate ulterior având să releve că acesta avea o alcoolemie de 1,78 la mie, în sânge.

În timpul procesului, tatăl lui Cezar spunea reporterilor „Ziarului de Iaşi“ că fiul său nu a avut nicio şansă atunci când a fost spulberat de Dan Trufin, catalogând fapta şoferului ca „omor cu premeditare“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.