Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a fost suspendat din funcţie de prefectul Dan Cârlan

Prefectul judeţului Iaşi, Dan Cârlan, a semnat astăzi, 19 mai, ordinul de suspendare din funcţie a preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei. Decizia prefectului a fost luată după ce Curtea de Apel Iaşi a notificat Prefectura cu privire la faptul că Adomniţei a fost arestat la domiciliu în dosarul “Albumul”, în care fostul lider liberal este acuzat de fals intelectual şi favorizarea făptuitorului.

Adomniţei a fost plasat în arest la domiciliu în data de 14 mai, el aflându-se în prezent în apartamentul pe care îl deţine împreună cu familia în ansamblul rezidenţial Exclusive Residence.

Alături de Cristian Adomniţei, în acelaşi dosar, mai sunt arestate la domiciliu trei persoane. Teodora Jinga şi Carmen Irimescu sunt angajate ale Consiliului Judeţean în timp ce Letiţia Popa este administrator al firmei Laser Co, societatea care s-ar afla în spatele presupuselor ilegalităţi comise de angajaţii Consiliului.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean au convocat o şedinţă de urgenţă care va avea loc miercuri şi în cadrul căreia se va stabili cine va prelua conducerea instituţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.