FOTO PRIMARUL IAŞULUI A FOST REŢINUT PENTRU 24 DE ORE. Reţeaua de agenţi secreţi a edilului, deconspirată de DNA

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a fost reţinut, în noaptea de joi spre vineri, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), după mai multe ore de audieri.

Edilul Iaşului a fost încarcerat pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentat în cursul zilei de vineri, 1 mai, instanţei, pentru arestarea preventivă. Gheorghe Nichita este acuzat oficial de abuz în serviciu.

Pe lângă, Nichita procurorii i-au mai reţinut pe Liviu Hliboceanu, şeful Poliţiei Locale, dar şi peŞtefan Avârvarei, şeful serviciului de urbanism de la Poliţia Locală.

Joi, procurorii anticorupţie au efectuat 21 de percheziţii la Primăria Iaşi, Poliţia Locală, Salubris şi în alte locaţii, printre care şi vila primarului Gheorghe Nichita, de unde au fost ridicate mai multe bunuri.

„Este vorba de o infracţiune de abuz în serviciu. A fost percheziţionată întreaga casă numai că, foarte important de precizat, anchetatorii nu au găsit niciun lucru din cele pe care le vizau. La începutul percheziţiilor i s-a cerut domnului primar să predea eventualele medii de stocare pe care le are. Domnia sa s-a conformat. A predat anchetatorilor trei stickuri de memorie, un laptop şi un reportofon”, a declarat Marius Striblea, unul dintre avocaţii lui Nichita.

seful_politiei_locale_iasi__liviu_hliboceanu_la_dna_bucuresti_2_1_23407400

Liviu Hliboceanu, şeful Poliţiei Locale

Conform surselor oficiale, primarul Gheorghe Nichita folosea angajații Poliției Locale ca să realizeze o serie de filaje, în timp ce Liviu Hliboceanu, director Poliției Locale, îl ținea la curent cu toate detaliile despre persoanele pe care Nichita le dorea urmărite.

Nichita ar fi început filajele din luna ianuarie a acestuia an, folosind angajați ai Poliției Locale și bunurile din dotarea instituției care se află în subordinea Primăriei. Acesta dorea să afle despre deplasările unor persoane și indivizii cu care acestea se întâlnesc.

Nichita pleacă la DNA București

Nichita pleacă la DNA București

Mai mult, primarul Iașului îi cerea șefului Poliției Locale să trimită polițiști către locurile unde știa că se vor afla persoanele de care era interesat Nichita, pentru a verifica toate detaliile, pe care apoi le primea direct de la Hliboceanu – cât stau persoanele respective într-un loc, cu cine se întâlnesc acolo, unde merg mai departe.

Pimarul ar fi cerut ca polițiștii locali să acceseze bazele de date ale instituției ca să verifice autoturismele cu care circulau persoanele respective, cât și baza de date a Evidenței Populației, pentru a găsi cine sunt proprietarii unor alte autoturisme ale indivizilor cu care se întâlneau cei urmăriți de Nichita.


Citește și:

UPDATE DNA a descins cu mascaţii la Primăria Iaşi şi la vila primarului Nichita. Perchezițiile durează de peste patru ore

Procurorii DNA au găsit droguri la locuința adjunctului Poliției Locale în perchezițiile demarate joi dimineață la Iași, fiind vizat și primarul Gheorghe Nichita


 

Polițiștii ar fi stat ore întregi să asiste din umbră la unele intâlniri ale persoanelor pe care dorea Nichita să le urmărească, în interes personal.

Timpul de lucru, orele suplimentare și orice alte cheltuieli făcute prin folsirea mașinilor Poliției Locale în interesul personal al primarul erau decontate de către șefii Poliției Locale prin ordine de serviciu în care se treceau activități profesionale și deplasări.

Ce avere are Nichita

Averea primarului Gheorghe Nichita a fost împărţită cu soţia sa după ce, anul trecut, edilul Iaşului a divorţat, după o căsătorie de 33 de ani, de soţia sa, Florentina.

Potrivit ultimei declaraţii de avere date publicităţii, primarul Nichita are două terenuri intravilane în suprafaţă de 470, respectiv 1.666 de metri pătraţi, precum şi un teren extravilan de 600 de metri pătraţi, în judeţul Suceava, potrivit ultimei sale declaraţii de avere din iunie 2014. De asemenea, el are o casă în Iaşi, cu suprafaţa de 347 de metri pătraţi.

Jandarmi la Nichita

Jandarmi la Nichita

Primarului Iaşiului are şi un autoturism Toyota, precum şi bijuterii din aur şi argint în valoare de 7.500 de euro şi tablouri de 8.000 de euro, dobândite în perioada 1984-2008.

El are peste 61.000 de lei în fonduri de investiţii, precum şi certificate şi obligaţiuni cu o valoare de 105.850 de lei.

În anul fiscal precedent, Nichita a avut un venit de 76.908 de lei din salariul de la primărie, la care se adaugă aproepe 9.000 de lei din creşterea valorii obligaţiunilor de stat şi din dobânzi.

Gheorghe Nichita a fost transportat cu duba de procurorii DNA urmând a fi audiat de aceştia într-un dosar de corupţie (DETALII AICI)

Edilul este acuzat că folosea Poliţia Locală pentru a afla detalii despre diferite persoane din oraş. În acelaşi dosar, au mai fost ridicaţi de DNA şi şeful Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Hliboceanu, directorul tehnic Dumitru Tomorug, precum şi Eugen Chişcă şi Adina Samson, ambii şefi în cadrul Primăriei. (DETALII AICI)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.