Procurorii de la Crimă Organizată au lovit în mafia ţigărilor de contrabandă

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi au realizat joi 46 de percheziţii la domiciliul unor persoane suspectate de contrabandă de ţigări.


Percheziţiile au avut loc în special în municipiul Iaşi sau în împrejurimi, unele descinderi având loc şi în judeţul Vaslui. În total, 47 de persoane au fost chemate la audieri la sediul DIICOT, acestea continuând şi joi seară, înainte de închiderea ediţiei noastre. Potrivit unor informaţii, suspecţii din acest caz s-ar fi constituit într-un grup infracţional a cărui activitatea era aducerea de ţigări de contrabandă din ţările vecine, în special din Republica Moldova.

În urma percheziţiilor de joi au fost ridicate 30.000 de pachete de ţigări, însă autorităţile au mai confiscat, de la membrii grupări, tutun de contrabandă şi în cadrul altor acţiuni cantitatea totală confiscată ridicându-se la 100.000 de pachete de ţigări.

Vineri, la Tribunalul Iaşi, urmează a fi prezentate mai multe persoane acuzate că au constituit sau au aderat la reţeaua de crimă organizată.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.