Procurorul ieşean Emilian Eva a fost coleg de cameră cu Marian Vanghelie. Ce îi spunea magistratul primarului

Primarul-suspendat al Primăriei sectorului 5 a povestit într-un interviu acordat publicaţiei „Adevărul” că a fost coleg de cameră, pentru o zi, cu procurorul ieşean Emilian Eva.


În interviul acordat cotidianului „Adevărul”, Vanghelie detaliază cum a fost viaţa din arest. În prezent, primarul-suspendat al sectorului 5 este cercetat sub control judiciar. „Domn’e sunt de acord că DNA trebuie să existe. Sunt de acord că s-au făcut multe nereguli în România. Dar pentru ce trebui să fii traumatizat în arest preventiv? Păi ce, eu fugeam? Eu am avut opt dosare penale în 15 ani. Dacă pe fiecare dosar penal făceam câte o lună, înseamnă că înnebuneam, o luam cu capul. Eu cred că arestul preventiv este cea mai mare prostie. Mai departe…, anchetele procurorilor – bune, proaste – nu le discut. Vedem, mergem în instanţă, ne judecăm… Chiar şi cu tendinţe politice le accept. Dar nu întâi mă omori, îmi tai un picior, şi după aceea îmi spui că a fost o greşeală”, a spus Vanghelie în interviul acordat jurnaliştilor „Adevărul”.

În acelaşi interviu primarul-suspendat dezvăluie ce i-ar fi spus Emilian Eva, cât timp au fost colegi de cameră. Redăm întrebarea jurnaliştilor şi răspunsul lui Vanghelie.

E adevărat că v-aţi împăcat în arest cu Horia Georgescu?

Domn’e, se presupune că un om la belele se deşteaptă mai mult şi e mai atent. Nu mai e prost. Adică, credeţi că ne-am dus acolo ca să ne batem? Nu-i destul ce ne-au făcut unii? Mai ne duceam să ne şi omorâm? Chiar dacă te mai superi cu câte unul pe-acolo, prin cameră, te cerţi şi după cinci minute îţi ceri scuze. E un lucru normal. Acolo toată lumea este mai bună. Acolo… ştiţi, (n.r. – zâmbeşte amar) fac o glumă, cred că pentru clasa politică ar trebui ca fiecare să se ducă măcar câte-o zi pe-acolo, că ar veni mai înţelepţi şi ar încerca să acţioneze altfel. Câte-o zi. Nu le doresc – Doamne fereşte! – puşcărie, nici măcar la duşmani. Dar, ca experienţă, ca să-şi dea seama de ceea ce înseamnă. Am avut un procuror de criminalistică şi am stat o zi şi cu Eva, cel care l-a arestat pe Voiculescu. Ştiţi ce spuneau? „Domn’e, când semnam, nu-mi dădeam seama ce e aici!“. Fiecare din procurorii şi judecătorii care au fost pe acolo, acelaşi lucru l-au spus: „Niciodată nu mi-am dat seama ce se întâmplă aici. Consideram că nu e o problemă dacă stă o lună sau două“. Că aşa este, din păcate. Din afară vezi lucrurile altfel. Şi eu când auzeam că l-a luat p-ăla, l-a luat p-ăla, „eh, hai, e o lună, nu e mult“. Din afară ni se pare că nu e mult o lună sau două. Acolo este infernal.

Emilian Eva a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi efectuarea de acte comerciale incompatibile de funcţia. Fostul procuror de la DNA a fost şi arestat preventiv în acest caz, în momentul de faţă fiind cercetat sub control judiciar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.