Profesorul care i-a cerut unei studente să culce cu el poate fi eliberat din arest

Tribunalul Iaşi a decis, marţi, să înlocuiască arestul preventiv cu arestul la domiciliu în cazul conferenţiarului ieşean Dumitru Păduraru, acuzat de tentativă la viol, luare de mită şi şantaj după ce a cerut unei studente să se culce cu el pentru a o promova la un examen.

Păduraru va părăsi efectiv arestul după ce soluţia va rămâne definitivă. După prununţarea soluţiei de ieri, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie aveau la dispoziţie 48 de ore pentru a contesta decizia Tribunalului. Până la finele acestei săptămâni, Păduraru va şti dacă va ajunge sau nu la domiciliul său.

Sperăm ca de această dată magistratul care va soluţiona contestaţia să se aplece mai mult asupra dosarului”, a precizat, ieri, avocatul Robert Amuntencei, apărătorul lui Dumitru Păduraru. În urmă cu mai puţin de o lună, Dumitru Păduraru a primit o soluţie similară de la Tribunal însă nu a fost eliberat după ce la Curtea de Apel Iaşi s-a întors decizia. Dumitru Păduraru a fost trimis în judecată de DNA la finele săptămânii trecute, fiind pus sub acuzare pentru tentativă de viol, şantaj şi luare de mită.

Potrivit rechizitoriului, pe 15, 23 şi 26 ianuarie Păduraru a încercat să întreţină relaţii sexuale cu o studentă de 19 ani, studentă la Facultatea de Farmacie. Universitarul i-ar fi propus tinerei, de asemenea, să facă sex cu el, săptămânal, timp de un semestru, pentru a o ajuta să fie admisă la Facultatea de Medicină Generală. “În ziua de 26.01.2015, inculpatul Păduraru Dumitru a constrâns-o pe aceeaşi persoană vătămată, prin ameninţarea explicită cu moartea, să nu spună nimănui despre cele întâmplate, în scopul obţinerii unui folos nepatrimonial, constând în asigurarea confidenţialităţii cu privire la faptele sale, astfel încât să evite tragerea sa la răspundere penală”, au precizat procurorii ieşeni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.