Profesorul Tiberiu Brăilean a murit cu zile: a suferit şase ore la Urgenţe până ca un medic să se uite la el. Reacţia soţiei

Profesorul Tiberiu Brăilean a stat şase ore în linia de gardă a Spitalului “Parhon” din Iaşi până ca un medic să se uite la el. A fost diagnosticat târziu şi transferat la Spitalul “Sfântul Spiridon” unde medicii nu au mai putut face nimic pentru el.


Tiberiu Brăilean a fost dus cu o ambulanţă, miercuri, la Spitalul “C.I. Parhon” după ce, cu o noapte înainte, se simţise rău. Soţia sa, Simona Modreanu, profesor universitar, a declarat că a ales unitatea sanitară având mare încredere în medicii de acolo.

Brăilean ar fi fost ţinut timp de şase ore fără a fi diagnosticat, el fiind transferat ulterior la Spitalul de Urgenţe “Sfântul Spiridon” din oraş. A fost internat în stare foarte gravă şi medicii de acolo nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. Tiberiu Brăilean a murit duminică dimineaţă.


Citeşte şi: 

Medicii de la „Sf. Spiridon”: „Tiberiu Brăilean se află în stare foarte gravă”

Profesorul universitar Tiberiu Brăilean a murit în această dimineață

Reacţii după trecerea în nefiinţă a profesorului Brăilean. “A plecat dintre noi un alchimist al ideilor şi sentimentelor”


„M-am bucurat că garda este la Parhon pentru că mă gândeam că imediat va fi văzut de un cardiolog, având în VEDERE că respira greu, se sufoca. După ce am ajuns cu ambulanţa a fost preluat imediat, iar eu am aşteptat pe hol aproape şase ore până am intrat să-l văd. În intervalul acesta am întrebat mai multe asistente ce se întâmplă şi am aflat că abia după trei ore i s-au recoltat probe de sânge pentru analize şi că după alte trei ore a venit şi un cardiolog. După şase ore mi-au spus că nu se pot pronunţa dacă este vorba despre infarct sau embolism pulmonar şi că îl vor transfera cu o ambulanţă la Spitalul “Sf. Spiridon”. Când am reuşit să-l văd, era conştient, avea pusă o perfuzie, dar nicio mască de oxigen, deşi erau probleme clare cu respiraţia”, a precizat prof. univ. dr. Simona Modreanu, soţia profesorului Tiberiu Brăilean, pentru Ziarul de Iaşi.

Modreanu a mai precizat pentru sursa citată că nu intenţionează să facă un caz din situaţia prin care a trecut soţul său, însă „dacă alţi oameni pot fi salvaţi şi feriţi de aşa ceva, atunci merită cercetat.” Managerul Spitalului „Sfântul Spiridon”, ec. Ioan Bârliba, intenţionează să discute miercuri cu toţi directorii de spitale, având în VEDERE că s-a mai confruntat cu situaţii în care pacientul a ajuns la Spitalul „Sf. Spiridon” după mai multe ore de aşteptare în alte unităţi medicale.

„Deocamdată pot să vă spun că la noi în spital este o disciplină de fier şi că nu cred că s-a întâmplat aşa ceva. Dar dacă va fi cazul vom pune la dispoziţia autorităţilor toate actele necesare”, a declarat juristul Dan Pahopol, purtător de cuvânt al spitalului, pentru Ziarul de Iaşi.

Tiberiu Brăilean a fost în trecut consilier local şi a avut mai mult poziţii tranşante cu privire la unele dintre proiectele majore ale Iaşului. Acesta a criticat în 2013 strategia municipalităţii pentru a obţine titlul de Capitală Culturală Europeană, cât şi defrişările din Ciric realizate înainte de construirea zonei de agrement.

Conform rudelor şi colegilor, acesta avea de mai mult timp probleme medicale grave, având la locuinţa sa un aparat cu oxigen pentru a-l ajuta să respire. Cadrul didactic a împlinit pe 9 ianuarie 55 de ani şi, pe lângă activitatea didactică, a fost autorul mai multor lucrări de profil economic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.